Τετάρτη, Απριλίου 9

Ζητούν αποκατάσταση και στήριξη.


Δεν θέλουμε να φτάσουνε στο σημείο να γίνουμε μετανάστες στον τόπο μας λένε οι κάτοικοι στα χωριά της επαρχίας ολυμπίας, αρκετοί τονίζουν ότι νιώθουν απροστάτευτοι και χωρίς εκπροσώπηση, ενώ ταυτόχρονα δείχνουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Παράλληλα στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις καλώντας την πολιτεία άμεσα να αποδείξει εμπράκτως την «στοργή» της, λέγοντας, ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι φιλανθρωπίες τόσο, όσο να μπορέσουν να «στήσουν» ξανά τη δική του εργασία, δημιουργώντας για τον τόπο, αλλά και για να μπορέσουν να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους.

Δεν θέλουμε να γίνουμε μειοψηφία στον τόπο μας, τονίζουν, ενώ λένε ότι σε λίγο καιρό αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση οι ξένοι θα είναι περισσότεροι από τους ντόπιους.

Για μας, είπαν, κοινωνία με σωστές και γερές βάσεις σημαίνει πρόληψη των πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν την ύπαιθρο.

Ενώ, θεωρούν υπαρκτό και μεγάλο το πρόβλημα της υδροδότησης εξαιτίας των αμιαντοσωλήνων που υπάρχουν ακόμη σε αρκετά δίκτυα, αλλά και λόγω μεγάλης έλλειψης καθαρού νερού, ζητώντας ταυτόχρονα την υδροδότηση από τον Ερύμανθο, αφού ως γνωστό και η Δ/νση υδάτων τής περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος έχει εγκρίνει την επέκταση του αγωγού ύδρευσης από το δίκτυο του Ερύμανθου προς το δημο Σκιλλουντος και το Δ. Ζαχαρως.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην χώρα μας παγιώθηκε μια κατάσταση που έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν.

Η ελπίδα ότι με ήπια προσαρμογή τα πράγματα θα αλλάξουν αποδείχθηκε ότι δεν σταθηκε ικανή να αλλάξει τα δεδομένα, αφού βρήκε μπροστά βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες.

Έτσι αντί η « επανάσταση» να αλλάξει τα πράγματα συμπορεύτηκε επειδή δεν άντεχε τον «πόλεμο» και αυτό έγινε σε αρκετούς τομείς τής δημόσιας ζωής, επίσης αρκετοί από αυτούς που ανέλαβαν επιτελικές θέσεις στη νέα διακυβέρνηση δεν είχαν πιστέψει στη μεταρρύθμιση επειδή είχαν παλιούς ή ακόμη και ξένους για τα δεδομένα τής ελληνικής πραγματικότητας τρόπους σκέψης. Αυτό πρέπει να τύχει αντικείμενο μελέτης.
Ο κανόνας όμως είναι ένας: παντα υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα, αρκεί μόνο να υπάρχει θετική πολιτική βούληση.

Ανώνυμος είπε...

Γενικότερα, οι νοοτροπίες δεν μπορούν να αλλάξουν με διατάγματα επειδή βασίζονται σε αναμνήσεις τις οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να εξαφανίσουμε.
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες τους ώστε να μην υποπίπτουν στα ιδία σφάλματα.

Επίσης, για να μπορέσουν να «καταλάβουν» και οι υπόλοιποι πρέπει να προκληθεί αυτό που λέγεται « απώλεια τής ευτυχίας» για τους παραβάτες.