Δευτέρα, Απριλίου 21

Στο πανεπιστήμιο Πειραιά Το Ο.Κ.Ν.

Tο πώς καλλιεργείται (αν καλλιεργείται) ο σχολικός και πανεπιστημιακός αθλητισμός είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει όχι μόνο τις αρμόδιες αρχες αλλά και την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της, οι σχέσεις του σχολικού με τον εξωσχολικό αθλητισμό σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης αλλά και με την ΓΓΑ παραμένουν ένα μεγάλο ερωτηματικό, ενώ βάση του συντάγματος ο αθλητισμός τελεί υπό την ανώτατη εποπτεία του κράτους.

To θεσμικό πλαίσιο μέχρι σήμερα τόσο στον σχολικό όσο και στον πανεπιστημιακό αθλητισμό είναι ανεπαρκές, ενώ δεν έχει βοηθήσει στην παραπέρα αθλητική ανάπτυξη, πραγματικό αθλητικό σχολείο δεν υπάρχει όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, ενώ ο πανεπιστημιακός αθλητισμός, περιορίζεται στην απλή συμμετοχή στις πανεπιστημιάδες με «δανεικούς» αθλητές.

Ταυτόχρονα χιλιάδες είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής και οι υποαπασχολούμενοι για λίγες ώρες στα διάφορα προγράμματα που υλοποιεί η ΓΓΑ.

Ενώ η ΓΓΑ οφείλει ακόμη δεδουλευμένα σε γυμναστές από το 2002!

Την εβδομάδα που πέρασε η κυβέρνηση παραχώρησε το κτίριο του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας στο πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ στην απόφαση αντιδρά η ομοσπονδία άρσης βαρών.

Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι μια νέα αρχή που θα έχει ως αποτέλεσμα να βοηθήσει στη γενικότερη αναβάθμιση τόσο του σχολικού όσο και του πανεπιστημιακού αθλητισμού.

Το Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας, με συνολική επιφάνεια εγκατάστασης44.175 τ.μ. εκτός των αθλητικών δραστηριοτήτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προπονητικό κέντρο αλλά και για πολιτιστικές δραστηριότητες. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας καταστημάτων, χώρων εστίασης κοινού και ανεξάρτητου ξενώνα με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μη το κανουν ΑΙΘΟΥΣΕΣ θα γελανε και τα βατραχια