Παρασκευή, Απριλίου 4

TO ΑΣΕΠ ΑΠΕΤΥΧΕ

Δέσμια των συμφερόντων των ιδιοκτητών ιδιωτικών φροντιστηρίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης και παραδίδουν, παράνομα, μαθήματα σε χιλιάδες ανύποπτους υποψηφίους εκπαιδευτικούς που ψάχνουν μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ μια θέση στο δημόσιο σχολείο είναι το υπουργείο παιδείας, καταγγέλλουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, με επιστολή που μας έστειλαν, λένε μεταξύ άλλων.


Η ουδετερότητα της διοίκησης και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες επιβάλλει να ασκείται το δικαίωμα προς εργασία στο δημόσιο τοµέα υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, δηµοσιότητας, αντικειµενικότητας και αξιοκρατίας.

Για την εκπλήρωση των παραπάνω, το κράτος δημιούργησε το ΑΣΕΠ που έχει ήδη από τον ιδρυτικό του νόµο εξοπλιστεί µε ειδικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας. Έτσι, τα µέλη του χαρακτηρίζονταν ανέκαθεν ως ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί που απολαύουν προσωπικής ανεξαρτησίας.
Το ΑΣΕΠ δεν υπόκειται σε εποπτεία και έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές αλλά σε κοινοβουλευτικό έλεγχο σύµφωνα µε τον Κανονισµό της Βουλής.

Εκπλήρωσε όμως σωστά την αποστολή του το ΑΣΕΠ;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ;

ΠΩΣ συνέβαλε το ΑΣΕΠ στη θωράκιση του κράτους δικαίου, όταν δεν είναι ελεγκτής, αλλά απλός διαχειριστής του διαγωνισμού;

Σήμερα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν, (μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν και στοιχεία για αυτό), ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς είναι απάτη, καταγγέλλουν ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τους σκοπούς του και ζητούν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ την κατάργηση του.
θεωρούν ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα και ότι η ώρα τώρα είναι κατάλληλη να καταργηθεί.


τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε δικαστικού ή πολιτικού λειτουργού, εφόσον ζητηθούν, αναφέρουν στην επιστολή τους οι αδιόριστοι.
adioristoiekpedeytikoi@mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: