Τετάρτη, Απριλίου 16

Τι φοβάται το ΑΣΕΠ;

Απαράδεκτο έως προκλητικό είναι το αίτημα του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μειώσει από τα πέντε χρόνια στο ένα έτος , την υποχρέωση του ΑΣΕΠ να διαφυλάσσει τα γραπτά των διαγωνισμών από την ημέρα δημοσίευσης των πινάκων επιτυχόντων, εξισου όμως απαράδεκτη είναι και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που έκανε δεκτό το προκλητικό αίτημα του ΑΣΕΠ.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εδώ

Επίσης, η Αρχή επαναλαμβάνει στην απόφασή της, ότι το ΑΣΕΠ έχει την υποχρέωση να ενημερώνει με τις προκηρύξεις των διαγωνισμών, ότι οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά, όπως και ότι μπορούν να λάβουν αντίγραφα αυτών, χωρίς όμως να μπορούν να προσφύγουν σε κάποια αρχή η κάπου αλλού για να δικαιωθούν αν έχουν αδικηθεί.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η βουλή των Ελλήνων έχουν υποχρέωση να παρέμβουν άμεσα ώστε να προστατέψουν τους χιλιάδες υποψηφίους εκπαιδευτικούς που διαγωνίζονται σε ένα «στημένο» διαγωνισμό oπου το αποτέλεσμα είναι εξ αρχής καθορισμένο.

Δείτε τι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. http://neoinileias.blogspot.com/2008/02/blog-post_21.html


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΙΣ 20-04)

ΠΑΣΟΚ 31,1%
Ν.Δ. 30,4%
ΣΥΝ 10,2%
ΚΚΕ 7,8%
ΛΑΟΣ 4,8%

16 Απρίλιος 2008 3:20 μμ

Τα ποσοστά μου φαίνονται απόλυτα ορθά.
Δεν βλέπω γιατί, μπορεί να υπάρξει δημοσκόπηση με διαφορετικά αποτελέσματα.

--------

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΈΚΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ

Απαράδεκτη έως τραγελαφική είναι η κατάσταση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στα δρώμενα της παιδείας.

Από τη μια πλευρά στο υπουργείο της παιδείας να χειρίζονται ένα σοβαρό ζήτημα όπως αυτό των προσλήψεων και των διορισμών, πρόχειρα, αναποτελεσματικά, χωρίς σκέψη και ίχνος σοβαρότητας, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του τρόπου σκέψης τους φαίνεται να είναι η ανευθυνότητα.

Σοβαρά ερωτηματικά επίσης προκαλεί και η πολιτική συμπεριφορά βουλευτων που μόνο γελωτοποιό θα μπορούσε να εμπνεύσει, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχες και αξιες της ελληνικής κοινωνίας, με την παραδοσιακή τους μορφή, που όλοι έχουμε στο νου μας.


Έρμαια όλοι των διαθέσεων του « γαιοκτήμονα» του κλάδου της φυσικής αγωγής από το θεσσαλικό κάμπο που ως γνωστό το μοναδικό που έχει στο μυαλό του είναι η πόλωση και η καταστρατήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας της χώρας μας, πράγμα το οποίο πολάκις έχει ζητήσει προκλητικά να καταστρατηγείται για να ωφελούνται οι λίγοι από την εποχή της «ΣΕΛΗΝΗΣ» …

Επίσης το ΥΠΕΠΘ δείχνει να είναι δέσμιο των διαθέσεων των φροντιστηρίων για τον ΑΣΕΠ, αφού εισάγει με προκλητικό τρόπο ως κριτήριο για τον μόνιμο διορισμό την επιτυχία στον ΑΣΕΠ, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες ωρομισθίους που επί χρόνια βρίσκονται στην εκπαίδευση και δεν έτυχε να τους «περάσουν» στο διαγωνισμο.

Ως γνωστό, ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι διαγωνισμός κατάταξης κατά το δοκουν των υπευθύνων.

Απορίας άξιον παραμένει πάρ’αυτά και η στάση του προεδρείου της ΠΕΑ που ετούτες τις δύσκολες ώρες που βρίσκεται υπο διωγμό ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρεπει να σταθει στο ύψους των περιστάσεων και να σηκώσει ψηλά τη σημαία της αντίστασης απαλλαγμένη από ιδεολογικές μονομέρειες, αλλά και με ασυμβίβαστη εμμονή.
Αυτοσκοπούς φαίνεται να θέλει να εξυπηρετήσει και το προεδρείο των πελατειακής πρακτικής και λογικής «ταδιτων». Η εμμονή τους στην παρανομία οδήγησε στα τωρινά αδιέξοδα.
Κυρίες και κύριοι η γενικότερη στάση σας και η πρόταση σας για τους διορισμούς προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά και οδηγεί το εκπαιδευτικό σύστημα στο τέλμα και την οπισθοδρόμηση, αν θέλετε να μονιμοποιηθείτε πολιτικά εκτός βουλής ή στο χώρο της αντιπολίτευσης συνεχίστε. Τα άκρα και οι ακρότητες που ακολουθείτε βλαπτουν τον τόπο, βλάπτουν την εκπαίδευση βλάπτουν το σύνολο τής εκπαιδευτικής κοινωνίας.

Η λαϊκή εντολή που έχετε πάρει είναι σαφέστατη. Οι λύσεις απαιτούν συγκεκριμένες θέσεις. Απαιτούν τόλμη. Απαιτούν ανάληψη ευθύνης.
Όσο είναι καιρός παρτε πίσω το αξιοπερίεργο μόρφωμα ρύθμισης που δώσατε στην δημοσιότητα.
ADIORISTOI EKPAIDEYTIKOI