Τρίτη, Απριλίου 8

Kακοκαιρία στη βορειοδυτική Ευρώπη


Οι χιονοπτώσεις που πλήττουν από χθες το πρωί τη βόρεια Γαλλία έχουν προκαλέσει προβλήματα στις βασικές οδικές αρτηρίες, σύμφωνα με τη Γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τα Περιφερειακά Κέντρα Ενημέρωσης και Συντονισμού των Αυτοκινητοδρόμων.

Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές, όπως η Σομ και η Ουάζ, έχει φτάσει τα 20-30 εκατοστά, διευκρίνισε η υπηρεσία, η οποία έχει κηρύξει σε κατάσταση συναγερμού 16 διαμερίσματα της βόρειας και ανατολικής Γαλλίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού. "Τα χιόνια φτάνουν μέχρι το Παρίσι", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή χιονίζει επίσης σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως στα σύνορα με το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και στο Κεντρικό Υψίπεδο. Στη Σομ, στον αυτοκινητόδρομο 28, η κίνηση έχει διακοπεί τελείως αμάμεσα στις πόλεις Αμπεβίλ και Ρουέν, λόγω τροχαίου δυστυχήματος.

Στη Γερμανία, σημειώθηκαν αρκετά τροχαία ατυχήματα εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και του χιονιού. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατες τις μετακινήσεις.

ΠΗΓΗ: HRI

Δεν υπάρχουν σχόλια: