Κυριακή, Απριλίου 6

«Θρίλερ» για την 2η βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία


Το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηλείας στις τελευταίες εκλογές κέρδισε 2 έδρες.

Τη δεύτερη έδρα κέρδισε ο υποψήφιος Μ. Κατρινης αφήνοντας εκτός τον μέχρι τότε βουλευτή Τάκη Αντωνακόπουλο, αλλά και τον Δ. Γεωργακόπουλο.


Το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε ως «μεγάλη έκπληξη» από την τοπική κοινωνία.

Ευθείς αμέσως, ο αναπληρωματικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Π. Αντωνακόπουλος κατέθεσε ένσταση, ενώ επικαλέστηκε στις ενστάσεις του κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος Μ. Κατρίνη λάθη στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Ταυτόχρονα εκλογέας από τον Πύργο στράφηκε κατά του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ηλείας Μιχ. Κατρίνη, υποστηρίζοντας ότι έχει κώλυμα εκλογής (άρθρο 56 του Συντάγματος), διότι ήταν οδοντίατρος στο ΙΚΑ.

Ο σύμβουλος επικρατείας κ. Ι Ματζουρανης τον Δεκέμβριο είχε προτείνει στο εκλογοδικείο να χάσει την έδρα του ο βουλ. Μ. Κατρινης λόγω κωλύματος (άρθρο 56 του Συντάγματος) διότι «διετέλεσε πριν από την εκλογή του οδοντίατρος του ΙΚΑ εργαζόμενος με σύμβαση αορίστου χρόνου και παρείχε περίθαλψη σε ασφαλισμένους του ιδρύματος στα ιατρεία της τοπικής μονάδας υγείας».


Το ζήτημα έφτασε στην εκπομπή του καναλιού ALTER «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όπου και πήρε διαστάσεις.


Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, με απόφασή του παρέπεμψε και τους δύο στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου.


Ενώ έχουν εκατέρωθεν κατατεθεί μηνύσεις ποινικού χαρακτήρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι θεσμοί στην Ηλεία δεν λειτουργούν.