Οδηγίες για άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων με στόχο την κάθαρση στον αθλητισμό, έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη και Γιάννη Ιωαννίδη, με τους οποίους είχε συνεργασία διάρκειας 1,5 ώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Λιάπης σε δηλώσεις του είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις μετά τα κρούσματα του ντόπινγκ και είπε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για λήψη μέτρων ώστε το υπουργείο να προχωρήσει στην κάθαρση στο χώρο του αθλητισμού.
Δεν αρέσκομαι στα μεγάλα λόγια είμαι άνθρωπος της πράξης, είπε ο κ. Λιάπης και αποκάλυψε ότι το επόμενο 10ήμερο θα καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο που ήδη είναι κατατεθειμένο και αφορά τη βία στα γήπεδα, η οποία θα στοχεύει στην κάθαρση στον αθλητισμό.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα μετάλλια με κάθε κόστος, είπε ο κ. Λιάπης. Ήρθε η ώρα να καταθέσουμε ένα θεσμικό οπλοστάσιο για να έχουμε υγιή αθλητισμό, καθαρούς αθλητές και πάνω από όλα να προστατεύσουμε τη νεολαία μας, είπε χαρακτηριστικά.
Και συμπλήρωσε λέγοντας θέλουμε μετάλλια, αλλά πάνω από όλα θέλουμε καθαρούς αθλητές.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, είπε ότι θέλει καθαρό αθλητισμό και θέλει τα παιδιά να είναι στα γήπεδα για τη σωματική και ψυχική υγεία τους και κάλεσε τους γονείς να μην φοβηθούν να στείλουν τα παιδιά τους στα γήπεδα.
Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε να μην μπερδεύουμε τα μετάλλια με το ντόπινγκ και είπε ότι υπάρχουν και καθαρά μετάλλια, χωρίς ντοπάρισμα.
Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Εμιλ Ζάτοπεκ, ο οποίος πριν από μερικές δεκαετίες πήρε τρία χρυσά σε αθλήματα του στίβου, πράγμα που δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα παρά την εξέλιξη της επιστημονικής στήριξης.
Ο Εμιλ Ζάτοπεκ, κέρδισε τρία χρυσά στους Αγώνες του Ελσίνκι το 1952. Τον αποκάλεσαν άνθρωπο - ατμομηχανή για τις αθλητικές του επιδόσεις στις μεγάλες αποστάσεις, ενώ με τη γυναίκα του Ντάνα, με την οποία σημειωτέον είχαν γεννηθεί την ίδια ημέρα (19 Σεπτεμβρίου 1922), έγιναν το πρώτο ζευγάρι αθλητών που κερδίζει χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια την ίδια ημέρα!
«Οι 'θρύλοι' δεν πεθαίνουν ποτέ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε λόγο του για τον Ζάτοπεκ ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου