Τετάρτη, Απριλίου 16

ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Το 78% των κατοίκων της διπλανής χώρας δηλώνει ότι επιθυμεί την συνέχιση των διαλόγου με την Ελλάδα το 19% δηλώνει όχι, 3% δηλώνει δεν ξέρω, ενώ το 60% δεν θέλει αλλαγή του ονόματος.

Το Γκάλοπ δείχνει ότι ο λαός της διπλανής χώρας εχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την προπαγάνδα ως αναφορά το όνομα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το 78% του συνόλου του πληθυσμού επιθυμεί την συνέχιση του διαλόγου με την Ελλάδα για το όνομα.

Στην ίδια δημοσκόπηση το κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης από τα Σκόπια, «Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία».


Σε περίπτωση που διεξάγονταν αύριο εκλογές, το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι θα ελάμβανε ποσοστό 26,3%.

Ακολουθεί το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, η « Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 9,9%, ενώ τρίτο έρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα, το οποίο συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 9,8% των ψηφοφόρων.

Τέταρτο έρχεται το συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με ποσοστό 5,1%. Ποσοστό 18,8% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι δεν θα ψήφιζαν, αν διεξάγονταν αύριο εκλογές.

Στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης, αναφέρεται ότι η μη πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι, δεν επηρέασε τη δύναμη και τα ποσοστά των κομμάτων.

Στην ερώτηση αν διεξαγόταν αύριο δημοψήφισμα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, το 83% των ερωτηθέντων απαντούν ότι θα ψήφιζαν υπέρ, ενώ το 12,2% θα ψήφιζαν κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ποσοστό 4,8% λέει: «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Η δημοσκόπηση είναι τηλεφωνική και διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, με δείγμα 1.129 πολιτών και είναι η πρώτη που διεξάγεται μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την 1η Ιουνίου.

ΠΗΓΗ:APE,VECER

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με λίγα λόγια αφού το 80% θέλει συνέχιση του διαλόγου, το ίδιο ποσοστό θα συμφωνούσε και σε αλλαγή του ονόματος, αφού ο διάλογος ως γνωστό γίνεται για την αλλαγή του ονόματος.

Είδατε τι κάνει η προπαγάνδα