Τετάρτη, Νοεμβρίου 10

Η εικόνα παραμένει [ μέχρι την Κυριακή] θολή.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Παπανδρέου προσέδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις προχθεσινές εκλογές και ιδίως στις περιφερειακές, με το δίλημμα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ» στο μνημόνιο και την μπλόφα περί βουλευτικών εκλογών σε περίπτωση που καταψηφιστούν οι υποψήφιοι που στήριζε το πασοκ.
Όπως όμως είναι γνωστό σε μία δημοψηφισματική διαδικασία κερδίζει η πρόταση που συγκεντρώνει το 50%+1 των ψήφων των πολιτών.
Αν τώρα μελετήσουμε τα εκλογικά αποτελέσματα πανελλαδικά και ταυτόχρονα συνυπολογίσουμε την μεγάλη αποχή σε καμιά περίπτωση δεν συνάγετε το συμπέρασμα ότι οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου.
Παρόλα αυτά, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιβεβαιώθηκ,ε την ώρα μάλιστα που η δημοψηφισματική διαδικασία δεν κέρδισε το 50%+1 και τα ποσοστά του πασοκ συρρικνώθηκαν σημαντικά σε σχέση με τις περσινές βουλευτικές εκλογές.. Δοθέντων τούτων, η σημερινή εκτίμηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ότι «Οι στόχοι του μνημονίου πρέπει να είναι Ευαγγέλιο για το ΠαΣοΚ» μόνο ως ισχυρισμοί πολιτικά ανυπόστατοι μπορούν να χαρακτηριστούν.
Ταυτόχρονα, η παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη ο οποίος ζήτησε αλλαγή των όρων του Μνημονίου δείχνει ότι στο Πασοκ υπάρχουν αμφιβολίες και έντονες ανησυχίες για την επιτυχή έκβαση της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Μ’ αυτά και με άλλα την Κυριακή που έρχεται οι πολίτες καλούνται από τους υποψηφίους που πρόσκεινται στο πασοκ να δώσουν λευκή επιταγή στην συνέχιση της πολιτικής που φτωχοποίησε τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας.
Συνεπώς, η πολιτική θέση της κοινωνίας πρέπει να είναι ξεκάθαρη, οι πολίτες χρειάζεται να γυρίσουν, με την ψήφο τους, μαζικά την πλάτη σε αυτούς που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και δεν τους εκφράζουν πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: