Τρίτη, Απριλίου 15

Άτοκα δάνεια για Αιγοπροβατοτρόφους

Στα 15 ευρώ το αιγοπρόβατο διαμορφώνεται το ποσό του άτοκου δανείου που χορηγείται στους αιγοπροβατοτρόφους, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Λέγκας και η οποία προβλέπει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τα εν λόγω δάνεια. Ειδικότερα, στους αιγοπροβατοτρόφους, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για τη λήψη του άτοκου δανείου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2008 και οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν ήδη με 10 ευρώ ανά αιγοπρόβατο, θα καταβληθεί επιπλέον ποσό 5 ευρώ ανά αιγοπρόβατο. Το επιπλέον αυτό ποσό θα χορηγείται με τη σύναψη πρόσθετης πράξης στην αρχική σύμβαση δανείου, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας εξακολουθούν να ισχύουν.

Στους αιγοπροβατοτρόφους που δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα, αλλά θα υποβάλουν αίτηση για τη λήψη του άτοκου δανείου ως τις 30 Απριλίου 2008, θα χορηγείται δάνειο 15 ευρώ ανά αιγοπρόβατο.

Με την ίδια απόφαση προστίθενται δύο νέες κατηγορίες παραγωγών, οι οποίοι μπορούν να λάβουν το άτοκο δάνειο: οι εκτροφείς γαλοπούλας και οι μελισσοκόμοι. Το ποσό του δανείου ανέρχεται σε 0,5 ευρώ ανά γαλοπούλα και 7 ευρώ για κάθε μελισσοσμήνος, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις τράπεζες εκπνέει στις 30 Απριλίου 2008.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το ποσό του δανείου θα χορηγείται με τη σύναψη νέας αυτοτελούς δανειακής σύμβασης. Η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων είναι πενταετής.

Πηγη: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: