Τρίτη, Απριλίου 8

Ο Ασφαλιστικός νόμος θα εφαρμοστεί επακριβώς

Ανακριβή χαρακτηρίζουν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης τα δημοσιεύματα περί υπαναχώρησης της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, με αφορμή τις υποσχέσεις στους εργαζόμενους της ΤτΕ, οι οποίοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Με κοινή τους δήλωση ο κ. Αλογοσκούφης και η κ. Πετραλιά τονίζουν ότι ο νέος νόμος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή θα εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου επακριβώς και προς κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου της ΤτΕ το οποίο εντάσσεται στο ΙΚΑ.

Επισημαίνουν ακόμη ότι για την υλοποίηση του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης άρχισαν ήδη οι διαδικασίες με τη συγκρότηση στο Υπουργείο Απασχόλησης, επιτροπής συντονισμού της εφαρμογής του νόμου, καθώς και επιτροπών για όσα Ταμεία ενοποιούνται.

Νωρίτερα ο κ. Αλογοσκούφης ο οποίος το πρωί είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Ασφαλιστικό των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας, τόνισε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί ακριβώς όπως έχει ψηφιστεί. "Το μόνο πράγμα που συζητείται είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη εφαρμογή", επισήμανε.

Πηγη: AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: