Τετάρτη, Απριλίου 30

Μπούς: Δύσκολη περίοδος για την οικονομία


Ο Πρόεδρος Μπους παραδέχτηκε ότι η αμερικανική οικονομία διανύει μια άσχημη περίοδο λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας και την καθίζηση της αγοράς ακινήτων.

Πάντως κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Ουάσιγκτον ο κ. Μπους παραπονέθηκε ότι οι Δημοκρατικοί μπλοκάρουν τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των ενεργειακών προβλημάτων της χώρας, τις κατασχέσεις κατοικιών και τα προβλήματα με τα φοιτητικά δάνεια.

Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε το Κογκρέσο για το ότι δεν ενέκρινε το σχέδιο του για γεωτρήσεις σε προστατευόμενες περιοχές της Αλάσκας. Ο κ. Μπους ισχυρίζεται ότι αν το σχέδιο του υλοποιούνταν θα συνέβαλε σημαντικά στη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου και θα μείωνε τη τιμή της βενζίνης.

Από πλευράς Δημοκρατικών, ο Γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπους δεν καταλαβαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία οικογένεια και δεν ξέρει πώς να βελτιώσει την κατάσταση.

Δύο εκθέσεις που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 5 χρόνων ενώ πτώση έχουν σημειώσει και οι τιμές κατοικιών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πηγή: VOA

Δεν υπάρχουν σχόλια: