Τετάρτη, Απριλίου 30

Εορτασμός Πρωτομαγιάς

Γενική 24ωρη Απεργία πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ την 1η Μάη 2008. Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στο Πεδίο Άρεως στις 11:00 η ώρα ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι «ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ» στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ στην Καισαριανή στις 9:00 η ώρα και στο Πολυτεχνείο στις 10:00 η ώρα.

«Την 1η Μάη απεργούμε και διεκδικούμε τη διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών και εργατικών μας δικαιωμάτων, την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής των ανισοτήτων, της φτώχειας, της λιτότητας και της ακρίβειας» αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά, ενώ κάνει λόγο για «δύσκολες συνθήκες», που «οι εργαζόμενοι της χώρας μας δοκιμάζονται σκληρά απ΄την άγρια λιτότητα και την ακρίβεια, την ανεργία και τις απολύσεις, την εκποίηση των επιχειρήσεων του Δημοσίου (ΟΤΕ- Λιμάνια - ΔΕΗ - ΕΛΤΑ - ΕΥΔΑΠ κλπ.) και τον αφελληνισμό της Ελληνικής Οικονομίας, τις ανατροπές των Ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και την φοροεπιδρομή, τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την άδικη κατανομή του παραγόμενου πλούτου».

Συμμετοχή των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα υπολειτουργήσουν αύριο, ενώ άλλα δεν θα κινηθούν καθόλου, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτά στη Γενική Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ετσι, αύριο δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ -συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εκτελούν το δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"- ο προαστιακός σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 7:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. Στο μετρό θα πραγματοποιηθούν δύο στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 7 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών και συγκεκριμένα οι Ε 500, Ε 501 στη γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών, 604, 613 στη γραμμή Θεσσαλονίκης - Δικαίων - Θεσσαλονίκης, 741/765,766/746 στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας/Κοζάνης-Θεσσαλονίκης και 4324/302 και 305/4357 στη γραμμή Πειραιά - Κιάτου - Πάτρας - Καλαμάτας - Κιάτου - Πειραιά.

Τέλος, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι λόγω της συμμετοχής της ΟΣΠΑ στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά, την 1η Μαΐου 2008 θα πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση ανά προορισμό στο εσωτερικό δίκτυο και μία ανά χώρα στο εξωτερικό δίκτυο της εταιρίας.

ΠΗΓΗ: ape


Δεν υπάρχουν σχόλια: