Παρασκευή, Απριλίου 11

Tο Γυμνάσιο Ζαχάρως με τον Πρόεδρο της Κύπρου


Με ιδιαίτερη χαρά, όπως ο ίδιος είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας υποδέχθηκε σήμερα ομάδα παιδιών του Γυμνασίου Ζαχάρως του νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο.

Δέκα παιδιά από το Γυμνάσιο της Ζαχάρως, που υπέστη σοβαρές ζημιές και είχε και ανθρώπινες απώλειες στις πυρκαγιές του προηγούμενου χρόνου στην Ελλάδα, φιλοξενούνται από μαθητές του Γυμνασίου Ακρόπολης της Λευκωσίας με το οποίο έχουν αδελφοποιηθεί.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσφορά και τη συμπαράστασή σας», είπε μια μαθήτρια του Γυμνασίου Ζαχάρως σημειώνοντας ότι είναι τιμή για όλους που συναντώνται με τον Πρόεδρο της Κύπρου.

«Δεν θα αποδώσω εγώ ευθύνες για τις φωτιές στην Πελοπόννησο αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας σίγουρα πάντοτε διαδραματίζει ρόλο προς το καλό και προς το κακό», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ευχόμενος να μην ξανασυμβούν τέτοιες τραγωδίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, «διότι εμείς ζούμε μια διαχρονική τραγωδία και εδώ πρέπει να φυτέψουμε τα δέντρα της ειρήνης μαζί με τους Τ/κ συμπατριώτες μας, επανενώνοντας την πατρίδα μας και θέτοντας τέρμα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση της κατοχής».

«Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία», είπε ο επικεφαλής της αποστολής, Χρήστος Σκουτάρης.

Πηγή:iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια: