Παρασκευή, Απριλίου 4

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Ντόπινγκ στην Άρση Βαρών

Δεκατέσσερις αθλητές συμμετείχαν στην προετοιμασία της εθνικής Άρσης Βαρών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Από αυτούς, όπως επαληθεύτηκε από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μόνο τρεις δεν βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Τα ονόματά τους δεν πρόκειται να ανακοινωθούν, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται έως την εξέταση και του β΄ δείγματος.

Ο αιφνίδιος έλεγχος της WADA στις 7 Μαρτίου, βρήκε την ελληνική ομάδα στην αίθουσα Άρσης Βαρών του Αγίου Κοσμά. Όλα τα μέλη της εθνικής έδωσαν δείγμα και οι τρεις «καθαροί» ήταν οι αθλητές που λόγω τραυματισμού δεν ακολουθούσαν το προπονητικό πρόγραμμα.

Μεχρι σημερα 80 χώρες έχουν ήδη κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO κατά της χρήσης αναβολικών ουσιών στον αθλητισμό, που υιοθετήθηκε ομόφωνα απο τους 191 κυβερνήσεις στη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Οκτώβριο του 2005 και η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1 Φεβρουαρίου 2007.

Σε επίπεδο Ε.Ε. – είναι άμεση προτεραιότητα, η ενίσχυση του αθλητικού κινήματος μέσω οργανωμένης καταπολέμησης της Φαρμακοδιέγερσης (Ντόπινγκ).

Η υποθεση Ντόπινγκ στην εναρξη των ολυμπιακων αγωνων του 2004 είχε συγκλονισει την κοινη γνωμη σε ολοκληρο τον κοσμο.

O Προπονητής που σήμερα κατηγορείται για το σκάνδαλο ντοπινκ στην άρση βαρών σύμφωνα με τους έχοντες γνώση των αθλητικών δρώμενων δεν ήταν «μακριά» από την υπόθεση του 2004. Κατά πολλούς το «φαινόμενο» αυτό δεν υπάρχει μόνο στην άρση βαρών αλλα και σε αλλα αθλήματα, αλλά και σε μικρότερες ηλικίες.

Ακόμη και 15χρονοι μαθητές λυκείου συμμετέχουν σε αυτή την κατάσταση, λενε αρκετοι. Οι ευθύνες είναι πολλές και μεγάλες.


Η
wada θεωρουσε την Ελλάδα σύγχρονη ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ της Ευρώπης.


1 σχόλιο:

o βασιλιάς του δάσους είπε...

15 apo ta 17 vrethikan thetika ta test ntopink tis arsis varon...
o oikonomou apoklistike apo to tim...??????