Τετάρτη, Απριλίου 16

"Μαϊμού" πτυχία από ιδιωτικά ΤΕΕ


Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως, για παράνομους τίτλους σπουδών που χορηγούν, έναντι αμοιβής, ιδιωτικά ΤΕΕ.

Δύο χιλιάδες πτυχία της περιόδου 1999 -2007 έχει ήδη ανακαλέσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ αποκαλύπτονται διαρκώς όλο και περισσότερες περιπτώσεις.

Τα ιδιωτικά ΤΕΕ που τα χορήγησαν έχουν υποστεί κυρώσεις η έχουν κλείσει, ωστόσο η βιομηχανία άκυρων η ψευδών πτυχίων καλά κρατεί.

Τα πτυχία στην πλειονότητά τους δεύτεροι τίτλοι σπουδών, με βαθμό άριστα, έδιναν στους κατόχους τους έως και 1.000 μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς οι υποψήφιοι καν να παρακολουθήσουν μαθήματα και φυσικά με το αζημίωτο.

Η χρήση των πτυχίων αυτών ποικίλει. Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διευκόλυνε πτυχιούχους του ΤΕΕ της συζύγου του να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο με κατατακτήριες.

Όπως εκτιμά η Ομοσπονδία Λειτουργών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που δημοσιοποιεί τις καταγγελίες, από τις 3.200 θέσεις που θα διατεθούν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα, το 85% θα καταληφθούν από υποψηφίους που έχουν κάποιο πλαστό τίτλο και γι αυτό ζητούν να ανασταλούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Κυκλώματα πλαστών πτυχίων ΤΕΕ έχουν ήδη αποκαλυφθεί στην Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, την Αθήνα, τη Λαμία, την ’ρτα και η έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή: hri


Δεν υπάρχουν σχόλια: