Τρίτη, Απριλίου 15

ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Πολυάριθμες ουρές καταναλωτών σχηματίσθηκαν σήμερα στα καταστήματα της Αβάνας, κατά την πρώτη ημέρα της ελεύθερης διάθεσης κινητών τηλεφώνων στην Κούβα, παρά τις τσουχτερές τιμές των συσκευών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η άρση της απαγόρευσης στην πώληση, που ανακοινώθηκε στις 28 Μαρτίου, υπήρξε ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος υποσχέθηκε να άρει ορισμένους από τους "υπερβολικούς περιορισμούς" του παρελθόντος, που ταλάνιζαν την κοινωνία και την οικονομία της Κούβας.

Σήμερα το πρωί, πρώτη μέρα που οι Κουβανοί μπορούν να προμηθευθούν τις νέες συσκευές, περίπου 70 άνθρωποι περίμεναν στην ουρά έξω από ένα από τα 30 καταστήματα της κρατικής εταιρείας τηλεφωνίας Etecsa, στο 27% της οποίας συμμετέχει η Telecom Italia, ενώ άλλοι τόσοι ανέμεναν υπομονετικά μπροστά κι από τα υπόλοιπα.

Ο κάθε Κουβανός καταναλωτής θα μπορεί πλέον να επιλέξει ανάμεσα σε έξι διαφορετικά μοντέλα κινητών τηλεφώνων, που το καθένα τους αξίζει από 65 έως 290 δολάρια.

Επίσης έναντι 120 δολαρίων θα μπορεί να επιλέξει ένα νούμερο και ν αγοράσει τηλεφωνικές κάρτες χρόνου αξίας 11, 21 και 42 δολαρίων. Συνολικά, ένας καταναλωτής θα πρέπει να ξοδεύσει το λιγότερο 196 δολάρια, σε μία χώρα όπου ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 408 πέσος (17 δολάρια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: