Τρίτη, Απριλίου 29

Στρατηγική σχέση Ελλάδας - Ρωσίας

Στη στρατηγική σχέση Ελλάδας - Ρωσίας και στη σημασία της μεταξύ τους ενεργειακής συνεργασίας, αναφέρθηκαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις που έκαναν στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Κρεμλίνο.

"Η πρόσκληση που μου απευθύνατε, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή για σας, υπογραμμίζει τη στρατηγική σχέση των χωρών μας και τη φιλία που τις συνδέει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Πρόσθεσε ότι με τον κ. Πούτιν έκαναν "απολογισμό της πολύ καλής συνεργασίας που είχαμε τα τελευταία χρόνια" και τόνισε ότι "θα βάλουμε τις βάσεις για την περαιτέρω δυναμική συνεργασία σε όλους τους τομείς".

Ανέφερε ακόμη ότι με τον Ρώσο Πρόεδρο αντάλλαξαν απόψεις για τα διεθνή ζητήματα.

Υπογράμμισε ότι η προσωπική συμβολή του Ρώσου Προέδρου στην ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών ήταν ανεκτίμητη και σημείωσε ότι από τη νέα θέση του κ. Πούτιν θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βαλντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι "υλοποιούμε πολύ σημαντικά έργα στον τομέα της ενέργειας, η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και της Ελλάδας".

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών και σημείωσε ότι ο τζίρος των εμπορικών συναλλαγών αγγίζει τα τρία δισεκατομύρια δολάρια.

Ανέφερε ακόμη ότι οι δυο χώρες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα θέματα περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι είναι συνεχείς οι μεταξύ τους επαφές και για τα διεθνή θέματα.

"Βασιζόμαστε στο θετικό ρόλο που ανέκαθεν έπαιζε η Ελλάδα για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος Πούτιν τόνισε ακόμη ότι ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με το νέο Πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ και σημείωσε ότι παραδίδει τη σκυτάλη της Προεδρίας στο φόντο μιας σημαντικής αύξησης της ρωσικής οικονομίας και της σταθερής πολιτικής κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας.


"Οι διμερείς μας σχέσεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία", ανέφερε ο κ. Πούτιν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "ο νέος πρόεδρος θα είναι καλός και αξιόπιστος εταίρος. Ξέρω ότι παρακολουθείτε πολύ στενά τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας και να είστε σίγουρος ότι στην ίδια γραμμή θα συνεχιστούν και στο μέλλον", πρόσθεσε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: APE

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην ηλεια θα ερθει το φυσικο αεριο;