Δευτέρα, Απριλίου 28

Χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους

Σημαντικό το πρόβλημα στην Ελλάδα.


Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από ανήλικους, τις μέρες των εορτών χιλιάδες νέοι άνθρωποι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, επισκέφτηκαν τους τόπους καταγωγής τους.

Όπου όμως και αν πήγαινες σε μέρη που συχνάζουν νέοι έβλεπες να γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών κύρια κάνναβη, κοκαΐνη, αλλά και αλόγιστη χρήση οινοπνεύματος.

Για τους περισσότερους νέους, η χρήση ναρκωτικών, η μουσική, η κοινωνική ζωή, καθώς και η χρήση οινοπνεύματος σε χορευτικά κέντρα φαίνεται να είναι σημαντικές εμπειρίες. Η εξάπλωση των ναρκωτικών τείνει να γίνει πολιτισμός.

H χρήση τους όμως δημιουργεί μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα υγειάς στους χρηστές.

Η δυναμική εμφάνιση του φαινομένου της πολυτοξικομανίας και νέων ουσιών προστίθενται στις απειλές που οφείλει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, μαζί με την οικονομική εξάντληση των δημοσίων δαπανών και τη χρόνια κόπωση των εργαζομένων και των εθελοντών στο χώρο των ναρκωτικών. Η γεωγραφική θέση της χώρας μας την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη, στους κινδύνους διακίνησης και διέλευσης φορτίων ναρκωτικών ουσιών. Η χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφόρησης, την οποία εκμεταλλεύονται οι διακινητές των ναρκωτικών θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο κατά τις διακρατικές προσπάθειες εξόντωσης της σύγχρονης «Λερναίας Ύδρας».

Σκοπός πρέπει να είναι η μείωση της ζήτησης και η πρόληψη.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

RE PAIDIA EDO STHN A8HNA TA NARKOTIKA KONTEYOYN NA TA POYLANE KAI STO DHMARXEIO (THS A8HNAS)

KANENA DEN NIAZTE GIA AYTO TO XALI POY EXEI H A8HNA.

DEN TOLMAS NA PERASEIS OPOIADHPOTE ORA THS HMERAS 2-3 METRA PISO APO TO DHMARXEIO.

OI EMPOROI EINAI PARON KAI SOY KANOYN SE SKONTO AN TOYS PEIS OTI DEN EXEIS TO POSO POY SOY ZHTANE.

TOSO POLY KSEFTILA EXEI FTASEI TO PRAGMA POY KAMIA FORA SKEPTOMAI TO KA8ESTOS TOY IRAN KAI LEO MESA MOY (KALA TOYS EKANAN KAI EKEI TOYS
KA8ARISAN) OLOYS TOYS EMPOROYS STHN ARXH POY EPIKRATHSE O XOMEINI.

TORA EXOYN GINEI SKATA KAI AYTOI.

STHN ELLADA DEN TOMA KANENAS NA TOYS BALEI XERI.

Ανώνυμος είπε...

μεγαλο το προβλημα.

οι νεοι εχουν ξεφυγει.

Ανώνυμος είπε...

γεμισαν τα νοσοκομεια 15 χρονα μαστουρωμενα