Τρίτη, Απριλίου 8

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ


Πρόταση για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο κατέθεσε η αντιπολίτευση

Πρόταση για την διάλυση της Βουλής και για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην ΠΓΔΜ καταθέτει σήμερα το κόμμα της αντιπολίτευσης του Αλί Αχμέτι "Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη" (DUI).

"Θεωρούμε ότι η παρούσα Βουλή και η κυβέρνηση δεν έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα. Αναμένουμε η πρότασή μας να υποστηριχθεί και από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα", είπε ο αντιπρόεδρος κ. Αλίτι.

Η εφημερίδα των Σκοπίων "dnevnik", έγραψε ότι το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο και προς την κατεύθυνση αυτή εικάζεται ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DUI.

Σύμφωνα με τις πηγές της εν λόγω εφημερίδας, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, διότι θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει η κυβέρνηση με την εύθραυστη πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, καθώς υφίσταται κίνδυνος το αλβανικό κόμμα DPA του Μέντουχ Θάτσι να αποχωρήσει εκ νέου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ ένα ακόμη του κυβερνητικού συνασπισμού, το "Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα" (NSDP) του Τίτο Πέτκοφσκι, αμφισβητεί ανοιχτά τις επιλογές του κ. Γκρούεφσκι.

Πηγη:hri


Δεν υπάρχουν σχόλια: