Τετάρτη, Απριλίου 16

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Τι είναι το Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να θεσπίσουν το Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», με το οποίο τίθεται σε ισχύ ένα νομικό πλαίσιο για τη στήριξη ευρέου φάσματος δραστηριοτήτων και οργανώσεων που προωθούν την «ενεργό συμμετοχή του ευρωπαίου πολίτη στα κοινά», δηλαδή τη συμμετοχή των πολιτών και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Το Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» βασίζεται στην εμπειρία του προηγούμενου Προγράμματος για την προαγωγή της ενεργού συμμετοχής του ευρωπαίου πολίτη στα κοινά που διήρκεσε από το 2004 έως το 2006.

Υποβλήθηκε από την Επιτροπή μετά από ευρεία διαβούλευση με τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη και μια εκ των προτέρων αξιολόγηση, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκε η ανάγκη για παρέμβαση σε κοινοτικό επίπεδο και ο αναμενόμενος αντίκτυπος του Προγράμματος στο σχετικό πεδίο. Χάρη σε αυτές τις εμπειρίες και διαβουλεύσεις, το παρόν, δεύτερης γενιάς, Πρόγραμμα έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ωριμότητας, συνδυάζοντας τη συνέχεια με την καινοτομία.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει από το 2007 έως το 2013.

Εδώ περισσότερα:

http://www.ypes.gr/europeForCitizens/programme_guide_el.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: