Πέμπτη, Απριλίου 17

Εξάγει...άνεργους η Γερμανία

Μετά από δεκαετίες εισαγωγής εργατικού δυναμικού, η Γερμανία έχει συμπεριλάβει, πλέον, στη λίστα με τα είδη που εξάγει, τους άνεργους Γερμανούς.

Ειδικότερα, έχοντας πληγεί από την υψηλή ανεργία -εξαιτίας του "κυκλώνα" που προκάλεσε η επανένωση της χώρας- αλλά και τους αυστηρούς κανόνες της εργατικής νομοθεσίας, η Γερμανία βοηθάει τους ειδικευμένους -και τους λιγότερο ειδικευμένους- άνεργούς της να συναντηθούν με τους ξένους εργοδότες που ψάχνουν για ανθρώπινο δυναμικό.

Επίσης, το κράτος προσφέρει οικονομική ενίσχυση για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και μετακόμισης των γερμανών ανέργων που θα αναζητήσουν εργασία στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ακόμα πιο μακριά, στην Αυστραλία και τον Καναδά.

Αρκετές χιλιάδες ανέργων Γερμανών έχουν βοηθηθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Τοποθέτησης (ZAV) του Γραφείου Εργασίας -με έδρα τη Βόννη- το οποίο προσφέρει σε μερικούς "Mobilitaetshilfe" (ενίσχυση κινητικότητας) ή "Mobilitaetspraemie" (μπόνους κινητικότητας).

Η Γερμανία παρουσίαζε ποσοστό ανεργίας 8% το Φεβρουάριο, περίπου 1% υψηλότερο από το μέσο όρο της ανεργίας στην ευρωζώνη. Οι άνεργοι ανέρχονται στα 3,6 εκατ. άτομα, ενώ περισσότεροι από 155.000 Γερμανοί μεταναστεύουν κάθε χρόνο.

Πηγή: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: