Πέμπτη, Νοεμβρίου 11

Τίποτα δεν έχει κριθεί

Σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι Έλληνες ανησυχούν για το αύριο και ο καθένας μας έχει δεχτεί ένα ισχυρό «χτύπημα» εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής, παρατηρείται το φαινόμενο ειδικά στο νομό Ηλείας αρκετοί συμπολίτες μας, είτε να αγκαλιάζουν τις κυβερνητικές επιλογές, είτε να διαπράττουν μέσω της αποχής πολιτική αυτοκτονία.
Όποια και αν είναι τα κίνητρά τους την Κυριακή που έρχεται δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι, η σημερινή οικονομική πολιτική είναι μία ύπουλη επίθεση κατά της μεσαίας τάξης, μια επιδρομή στο όνειρο των μικρομεσαίων στρωμάτων για μια καλύτερη ζωή. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι το ιδεολογικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με τις ιδεολογίες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, πρόκειται για μια πολιτική που έχει ως μοναδικό στόχο να εξυπηρετεί την αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας και τα συμφέροντα της ντόπιας οικονομικής ελίτ.
Πως λοιπόν μπορούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να πιστέψουμε ότι ο συνδυασμός του βουλευτή του πασοκ Α. Κατσιφαρα από την επόμενη εβδομάδα ως τοπική κυβέρνηση της περιφερείας δυτικής Ελλάδας θα στηρίξει την ανάπτυξη της περιοχής, όταν εκ των πραγμάτων θα είναι αναγκασμένος να υπακούει στις κυβερνητικές γραμμές;
Η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτόγνωρες προκλήσεις.. Το εύρος των προβλημάτων και τα πολλά χρόνια αδράνειας και απραξίας επιτάσσουν συντεταγμένες και μακροπρόθεσμα δημιουργικές λύσεις.
Συνεπώς, η αλλαγή δεν είναι απλώς επιλογή, είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές, απέναντι στη χώρα.
Επειδή όμως ο ιστορικός κύκλος που τροφοδοτούσε την πολιτική φαυλότητα έχει κλείσει οριστικά και η περιοχή μας δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδράνειας οφείλουμε όλοι μας να απαντήσουμε με ένα άλμα προς το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: