Σάββατο, Απριλίου 19

Επί τάπητος το μισθολόγιο του Δημοσίου

Ασφαλιστικό και μισθολόγιο αλλά και άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους τίθενται επί τάπητος στο διήμερο 7ο συνέδριο της ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα, που άρχισε σήμερα.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "δεν είναι νοητή δημόσια διοίκηση χωρίς μόνιμους υπαλλήλους".

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμη ότι από την πλευρά του υπουργείου θα προχωρήσει η προσπάθεια για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης με αξιοκρατικά κριτήρια και συνεχή επιμόρφωση των υπαλλήλων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων είπε πως το επεξεργάζεται με το συναρμόδιο υπουργό κ. Αλογοσκούφη και πως κινούνται στο πλαίσιο των κυβερνητικών δυνατοτήτων.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου.

Ο κ. Ζαγορίτης μετέφερε τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πρόσθεσε ότι "θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη συνέπεια και τη μαχητικότητά σας. Για τη συνεισφορά σας το έργο και τη συνδρομή σας στα δρώμενα του συνδικαλιστικού κινήματος. Για τη διαχρονική διεκδικητική αγωνιστική σας παρουσία, για τη συμβολή σας στη διαμόρφωση θέσεων προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Για τη στήριξη των στρατηγικών επιλογών της παράταξης".

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου είπε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ως πολιτική υπόθεση και όχι ως κομματική χρειάζεται μια νέα ατζέντα διεκδικήσεων επισημαίνοντας ότι "οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους δεν έχουν χρώμα". Κάλεσε, δε, τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να τηρήσουν μια ενιαία στάση για την επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και των υπαλλήλων σε αυτήν λέγοντας "θέλω να σας καλέσω να σταθούμε όλοι από το συνδικαλιστικό κίνημα σε μια ενιαία στάση για να χτυπήσουμε χρόνιες παθογένειες στη δημόσια διοίκηση και για να επιλύσουμε τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα ότι η Νέα Δημοκρατία μας δουλευει για το ενιαίο μισθολόγιο εδώ και 4 χρόνια είναι γεγονός.
Αφού ρε δεν πρόκειτε να το κάνετε (νεοδημακράτες της κυβερνησης)γιατί δεν λέτε για μια φορά την αλήθεια.
Πείτε:
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Τιμήστε έστω και μια φορά τα παντελόνια που φοράτε. Με στενοχωρεί που δεν θα γίνει γιατί είμαι από τους χαμηλόμισθους του δημοσίου με τρελαίνει όταν επιπροσθέτως με δουλευουν....