Κυριακή, Απριλίου 20

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Τη μονιμοποίηση υπό όρους των αναπληρωτών δασκάλων και εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μονιμοποιούνται όσοι έχουν ή θα υπηρετήσουν στο μέλλον 3 διδακτικά χρόνια στην εκπαίδευση, εφόσον έχουν επιτύχει σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ αλλά δεν έχουν διοριστεί.

Επίσης, όσοι έχουν στις 30 Ιουνίου 2008 σαράντα (40) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, ανεξαρτήτως του αν είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Στους διορισμούς διατηρείται η ποσόστωση 60% διοριστέοι του ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα της πραγματικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Στελέχη του υπουργείου, εκτιμούν ότι με τη ρύθμιση λύνεται οριστικά το πρόβλημα των μεγάλων προϋπηρεσιών και με τον διαρκή και ανοικτό χαρακτήρα που έχει, οριοθετεί το μέγιστο χρόνο αναμονής του υποψήφιου στα 3 έτη έως τον οριστικό διορισμό του.

Αντίθετα, η ΟΛΜΕ χαρακτήρισε δειλή την πρωτοβουλία, καθώς συνδέει τον διορισμό με τον ΑΣΕΠ, ενώ το πάγιο αίτημα της Ομποσπονδίας είναι ο άμεσος διορισμός μετά από 18 μήνες προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση.

Διχασμένα εμφανίζονται και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών. Μάλιστα η διαφωνία στους κόλπους της Ένωσης οδήγησε σε παραίτηση ενός μέλους της.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αναπληρωτές που έχουν προϋπηρεσία κάτω από 40 μήνες υπολογίζονται γύρω στους 20.000 (φέτος εργάζονται στα σχολεία περίπου 7.500, ενώ υπάρχουν και 6.000 ωρομίσθιοι). Αντίθετα, οι άνω των 40 μηνών υπολογίζονται σε λίγες εκατοντάδες

Ανώνυμος είπε...

Διάσταση απόψεων
«Εμφύλιος» ξέσπασε χθες στους κόλπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών με αφορμή τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Αλεξανδρής εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος σε αντίθεση με το μέλος της Ένωσης κ. Βαγγέλη Τσούκα, ο οποίος υποστήριξε ότι ελάχιστος αριθμός αναπληρωτών πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, που προβλέπει η ρύθμιση, για να διοριστεί στη δημόσια εκπαίδευση.
Μάλιστα, ο κ. Τσούκας υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του δ.σ. της Ένωσης. Η ρύθμιση δεν φαίνεται να ικανοποιεί ούτε την ΟΛΜΕ, η οποία επιμένει στο αίτημα για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση όσων αναπληρωτών έχουν συμπληρώσει 18 μήνες προϋπηρεσίας.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη έως τραγελαφική είναι η κατάσταση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στα δρώμενα της παιδείας.

Από την μια πλευρά στο υπουργείο της παιδείας να χειρίζονται ένα σοβαρό ζήτημα όπως αυτό των προσλήψεων και των διορισμών, πρόχειρα, αναποτελεσματικά, χωρίς σκέψη και ίχνος σοβαρότητας, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του τρόπου σκέψης τους φαίνεται να είναι η ανευθυνότητα.

Σοβαρά ερωτηματικά επίσης προκαλεί και η πολιτική συμπεριφορά βουλευτων που μόνο γελωτοποιό θα μπορούσε να εμπνεύσει, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχες και αξιες της ελληνικής κοινωνίας, με την παραδοσιακή τους μορφή, που όλοι έχουμε στο νου μας.


Έρμαια όλοι των διαθέσεων του « γαιοκτήμονα» του κλάδου της φυσικής αγωγής από το θεσσαλικό κάμπο που ως γνωστό το μοναδικό που έχει στο μυαλό του είναι η πόλωση και η καταστρατήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας της χώρας μας, πράγμα το οποίο πολάκις έχει ζητήσει προκλητικά να καταστρατηγείται για να ωφελούνται οι λίγοι από την εποχή της «ΣΕΛΗΝΗΣ» …

Επίσης το ΥΠΕΠΘ δείχνει να είναι δέσμιο των διαθέσεων των φροντιστηρίων για τον ΑΣΕΠ, αφού εισάγει με προκλητικό τρόπο ως κριτήριο για τον μόνιμο διορισμό την επιτυχία στον ΑΣΕΠ, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες ωρομισθίους που επί χρόνια βρίσκονται στην εκπαίδευση και δεν έτυχε να τους «περάσουν» στο διαγωνισμο.

Ως γνωστό, ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι διαγωνισμός κατάταξης κατά το δοκουν των υπευθύνων.

Απορίας άξιον παραμένει πάρ’αυτά και η στάση του προεδρείου της ΠΕΑ που ετούτες τις δύσκολες ώρες που βρίσκεται υπο διωγμό ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρεπει να σταθει στο ύψους των περιστάσεων και να σηκώσει ψηλά τη σημαία της αντίστασης απαλλαγμένη από ιδεολογικές μονομέρειες, αλλά και με ασυμβίβαστη εμμονή.
Αυτοσκοπούς φαίνεται να θέλει να εξυπηρετήσει και το προεδρείο των πελατειακής πρακτικής και λογικής «ταδιτων». Η εμμονή τους στην παρανομία οδήγησε στα τωρινά αδιέξοδα.
Κυρίες και κύριοι η γενικότερη στάση σας και η πρόταση σας για τους διορισμούς προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά και οδηγεί το εκπαιδευτικό σύστημα στο τέλμα και την οπισθοδρόμηση, αν θέλετε να μονιμοποιηθείτε πολιτικά εκτός βουλής ή στο χώρο της αντιπολίτευσης συνεχίστε. Τα άκρα και οι ακρότητες που ακολουθείτε βλαπτουν τον τόπο, βλάπτουν την εκπαίδευση βλάπτουν το σύνολο τής εκπαιδευτικής κοινωνίας.

Η λαϊκή εντολή που έχετε πάρει είναι σαφέστατη. Οι λύσεις απαιτούν συγκεκριμένες θέσεις. Απαιτούν τόλμη. Απαιτούν ανάληψη ευθύνης.
Όσο είναι καιρός παρτε πίσω το αξιοπερίεργο μόρφωμα ρύθμισης που δώσατε στην δημοσιότητα.