Δευτέρα, Απριλίου 7

Φοιτητικές Εκλογές

Tην Τετάρτη 9 Απριλίου 2008, θα λάβουν χώρα οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας.

Οι φετινές εκλογές διαφοροποιούνται απολύτως από τις περσινές ως προς το πολιτικό κλίμα στις σχολές. Φέτος το κλίμα είναι ήρεμο.

Πέρισυ ψήφισαν 96722 φοιτητές στα ΑΕΙ και 47541 πρώτη δύναμη ήταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που έλαβε ποσοστό 40,33% και 48,22%

Πέρα από το όποιο πολιτικό μήνυμα, θυμίζουμε κάποιες ακόμα παραμέτρους των φοιτητικών εκλογών. Πρώτα απ' όλα, όταν μιλάμε για φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, μιλάμε για μια διαδικασία στην οποία συμμετέχουν πάνω από 144.000 νέοι άνθρωποι κάθε χρόνο. 144.000 νέοι που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στο χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται, έντονα πολιτικοποιημένοι, με ξεκάθαρη άποψη και το σθένος να την εκφράσουν ελεύθερα. Και η γνώμη τους είναι καλό να έχει την αρμόζουσα βαρύτητα.

Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σκοπό έχουν να αναδείξουν τα όργανα των φοιτητικών συλλόγων, τα όργανα συνδιοίκησης στις σχολές και, πάνω απ' όλα, την νέα ηγεσία του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, αλλά είναι και αφορμή ουσιαστικού διαλόγου για τα προβλήματα στα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: