Τετάρτη, Απριλίου 9

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ επί πλέον ενίσχυση για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πυρκαγιές και μάλιστα η Ελλάδα θα πάρει την έγκριση να μεταφέρει κονδύλια από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και θα της δοθεί και ένας χρόνος παράταση για την απορρόφηση των κονδυλίων για έργα που προορίζονται για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Τα 150.000.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι βρίσκονται ακόμη στον ειδικό λογαριασμό και πολύ λίγα κονδύλια έχουν διατεθεί για τους πυρόπληκτους.

Αν θυμηθούμε ότι το κόστος των ζημιών από τις φωτιές έφθασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ καταλαβαίνει κανείς πόσο δικαιολογημένες είναι οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των πληγέντων που ύστερα από 8 μήνες δεν έχουν λύσει ούτε τα βασικά τους προβλήματα.

Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει από την Πέμπτη στους 32 βαθμούς Κελσίου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου καθώς η επικίνδυνη περίοδος πυρκαγιών αρχίζει την 1η Μαίου, ζητάει με εγκύκλιο να αρχίσουν εντατικά οι εργασίες που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά το 2008 θα βασιστεί σε ένα Εθνικό Συνολικό Σχεδιασμό με την συνεργασία φορέων από τις 13 περιφέρειες και με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συντονίζει την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που ενδέχεται να προκληθούν σε δασικές περιοχές.

ΠΗΓΗ:VOA

Δεν υπάρχουν σχόλια: