Πέμπτη, Απριλίου 17

«Πάνω απ' όλα το συμφέρον του τόπου»

Δεν πρόκειται να υποταχθούμε στον συντηρητισμό των βολεμένων, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία διεξήχθη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα μίλησε για αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, να προσεγγίσει τις ανάγκες των καιρών και να διατυπώσει τη δική του πρόταση.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις απέναντι στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι εκφράζουν έναν εύκολο και ανέξοδο λαϊκισμό, ότι εκφράζουν χρόνιες φοβίες και παθογένειες, και ότι εκφράζουν την ισοπέδωση προς τα κάτω. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται να συμπλεύσουμε με τη μιζέρια, δεν πρόκειται να υποταχθούμε στον συντηρητισμό των βολεμένων, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την αδράνεια, τη στασιμότητα, με την καθήλωση της κοινωνίας και με την περιθωριοποίηση της χώρας.

Ο κ. Καραμανλής μνημόνευσε επίσης τα σχέδια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όπως αυτά είχαν καταγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2001, σε αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής και στο πρόγραμμά του, βάσει των οποίων, προωθήθηκαν οι μετοχοποιήσεις σημαντικών επιχειρήσεων (ΧΑΑ, Cosmote, ΟΠΑΠ κλπ) και οι συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους (ΕΛΒΟ, ΕΤΒΑ, ΔΕΘ κλπ),την οποία υπέγραφαν οι κκ Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης και Βερελής.

"Αυτά κάνατε ως κυβέρνηση, αυτά σχεδιάζατε, αυτά λέγατε και στο πρόγραμμά σας. Κι όμως παριστάνετε τους επαναστάτες. Για ποιο πράγμα; Για πολιτικές που οι ίδιοι προωθούσατε, γι' αυτά που ομόφωνα ψηφίζατε στον προϋπολογισμό, γι' αυτά που λέτε στο πρόγραμμά σας; Εμείς δεν αιφνιδιάσαμε και δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν. Δεν λέμε και ξελέμε. Το προνόμιο της αναξιοπιστίας είναι δική σας αποκλειστικότητα. Η θέση μας για στρατηγική συμμαχία στον ΟΤΕ υπήρξε προγραμματική, ρητή, δημόσια δέσμευσή και εξαγγελία. Στόχος μας είναι όχι μόνο να διασφαλίζονται αλλά και να προάγονται τα συμφέροντα του ΟΤΕ και της οικονομίας. Βασική θέση μας είναι η ισορροπία, τόσο στη μετοχική σύνθεση όσο και στο μάνατζμεντ", είπε ο κ. Καραμανλής χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Βεβαίωσε, δε, ότι για όλα αυτά θα υπάρξει πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση και ότι, σε κάθε περίπτωση, "πάνω από όλα μπαίνει το συμφέρον του τόπου". Κάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να μη βιάζεται: "Δεν την ωφελεί να προσποιείται άγνοια του παρελθόντος της. Δεν την ωφελεί να υπονομεύει το μέλλον του τόπου", είπε ο πρωθυπουργός.

πηγη: APE

Δεν υπάρχουν σχόλια: