Σάββατο, Απριλίου 12

«Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013»


«Οι ευκαιρίες που προσφέρει η 4η προγραμματική περίοδος 2007-2013 προς την κατεύθυνση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ουσιαστικές και θα τις αξιοποιήσουμε έγκαιρα, οργανωμένα και συστηματικά, κεφαλαιοποιώντας σταδιακά τα οφέλη που προσφέρουν στον πολίτη, αλλά και στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας πρόσφατα , στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι για την κυβέρνηση Καραμανλή οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν προτεραιότητα και χαρακτήρισε κλειδί τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Σημείωσε την επιδίωξη του υπουργείου για την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση και συγκεκριμένα τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας με την ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη συνεργασία άλλων φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος οι κυριότερες παρεμβάσεις - μέτρα, που προβλέπονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι:

Αναμόρφωση - απλούστευση του κανονιστικού πλαισίου και ταχεία ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών.


Κωδικοποίηση της νομοθεσίας ανά πεδίο πολιτικής.


Μείωση του διοικητικού κόστους για τις επιχειρήσεις (στόχος η μείωση έως 25% έως το 2013).


Οργανωτικός και λειτουργικός ανασχεδιασμός για την ενδυνάμωση του σχεδιασμού και της εφαρμογής των δημόσιων πολιτικών.


Ενιαίες υπηρεσίες μιας στάσης (one-stop-shop) για πληροφόρηση και εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων με δυνατότητα ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συναλλαγών.


Ενίσχυση των αρχών της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής διακυβέρνησης
στη διοικητική δράση. Καλύτερη

Αξιοποίηση και αξιοκρατική ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού της Διοίκησης και μέσω νέου συστήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους δημόσιους υπαλλήλους.


Ανάδειξη της περιφερειακής διάστασης, με έμφαση στο νησιωτικό χώρο.


Έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών παράλληλα με τις θεσμικές αλλαγές.


Ενσωμάτωση των πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη και των Ελεγκτικών Σωμάτων καθώς και των αποτελεσμάτων κοινωνικής διαβούλευσης στον ανασχεδιασμό του ρυθμιστικού πλαισίου.



Εισαγωγή των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Δημόσια Διοίκηση, ως κρίσιμου εργαλείου για την υποστήριξη των διοικητικών και οργανωτικών αλλαγών.

πηγη:ota


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κεντρική εξουσία ποιεί το έργο της και στους ΟΤΑ , όπως αυτό Εποίησε και στα υπόλοιπα θεσμικά ερείσματα του κράτους ( άμυνα – παιδεία – ΔΕΚΟ ) – εδώ είναι ξεκάθαρη η συνέχεια του κράτους τι πασοκ και νδ και άλλες τρίχες ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αφού προώθησαν ότι λαμογιο , ότι σκουπίδι και κατιμά είχαν από τους αποτυχημένους στα ψηφοδέλτια τους τα έσπρωχναν εκεί ( στην παιδεία μόνο έφερναν καραβιές ημι- αγράμματους δασκάλους από τις παράγκες – πανεπιστήμια της υπό διάλυση Γιουγκοσλαβίας ) και στελέχωσαν τους ΟΤΑ – με τον θεσμό του δημάρχου σε ρόλο one man show διαφθορά – νεποτισμός κατάντια στους ΟΤΑ …..
…και τώρα « Ο νόμος » του Πακη , ο νόμος που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα .. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ