Δευτέρα, Απριλίου 28

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων


Τουλάχιστον 66 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 247 τραυματίσθηκαν από τη σύγκρουση δυο τρένων νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στην ανατολική επαρχία Σάντονγκ της Κίνας, μεταδίδει το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο αξιωματούχους της εταιρίας των σιδηροδρόμων.

Το ένα τρένο, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Πεκίνο στην ανατολική πόλη Κίνγκνταο, συγκρούσθηκε με άλλο τραίνο στην πόλη Ζίμπο, στην επαρχία Σάντονγκ, σύμφωνα με τον επαρχιακό κυβερνήτη. Το δεύτερο τραίνο εκτελούσε δρομολόγιο από την πόλη Γιάνταϊ της επαρχίας Σάντονγκ με προορισμό την πόλη Σουζού στη γειτονική επαρχία Τζιάνγκσου.

Ο υπουργός Σιδηροδρόμων βρίσκεται καθβ οδόν προς το σημείο του συμβάντος, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Τον Ιανουάριο, ένα τρένο υψηλής ταχύτητας είχε παρασύρει εργαζόμενους σε συνεργείο συντήρησης στη Σάντονγκ σκοτώνοντας 18 εξ αυτώνΒ· ήταν το αιματηρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.

πηγη:hri

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ-BBC

Σε υπερβολική ταχύτητα οφείλεται η σύγκρουση δύο τρένων που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 70 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 416 στην ανατολική Κίνα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την επίσημη έρευνα που διεξάγεται γιατο δυστύχημα. Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Νέα Κίνα", το τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Πεκίνο στο Τσινγκτάο, το οποίο εκτροχιάστηκε και κατόπιν συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, έτρεχε με 131 χιλιόμετρα την ώρα σε ένα σημείο που η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Η τραγωδία, μία από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην Κίνα την τελευταία δεκαετία, σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ζίμπο της επαρχίας Σαντόνγκ. Να σημειωθεί ότι η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε ξανά για την κυκλοφορία τη νύχτα της Δευτέρας, αφού παρέμεινε κλειστή για περισσότερες από 20 ώρες.