Δευτέρα, Απριλίου 14

«Επείγοντα μέτρα» από την (G7)

Η ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G7) επιδιώκει να αντιμετωπίσει με «επείγοντα μέτρα» την παρούσα χρηματοοικονομική κρίση και να αποτρέψει στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Kεντρικών Tραπεζών των G7 στην Ουάσιγκτον αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν σε περισσότερη διαφάνεια στις αγορές, προβλέπουν στενότερο έλεγχο και δυνατότητες άμεσης αντίδρασης από τα εποπτικά όργανα, κυρίως των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Και όπως δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέερ Σταϊνμπρικ: «Είναι πολύ σημαντικό να ενεργοποιηθεί ο ίδιος ο χρηματοπιστωτικός κλάδος. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις της η πολιτική».

Έγκαιρη διάγνωση των κινδύνων

Απευθυνόμενη σε επενδυτικές τράπεζες και εταιρείες η Ομάδα των Επτά (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία) τους ζητά να δημοσιοποιήσουν εντός 100 ημερών πλήρως όλες τις αναμενόμενες διαγραφές χρεών που απορρέουν από τις απώλειες, τις οποίες προκάλεσαν τα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου. Ζητούν επίσης από τις τράπεζες να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους και να βελτιώσουν το σύστημα διαχείρισης κρίσεων.

Πηγη: dw


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα έκτακτα μετρά των g7, ο τρόπος που αντιδρούν οι πολίτες στην Ευρώπη, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση που πλήττει την Αμερική δείχνουν αποτυχία Το «μεγάλο κύμα» δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ευρώπη,

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να βλέπεις και με «μικροσκόπιο» και με «τηλεσκόπιο»

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να πέσουν έξω, όχι μόνο στις προβλέψεις τους και να τους πάρει ο γεροδιάολος, άκρη να μη βρίσκουν στα τεφτέρια τους, πριν προφτάσουν να ματοκυλήσουν τα βαλκάνια, που να βουτήξει ο Σόρος απ'τον ουρανοξύστη του με τους τοπ χρηματοβρυκόλακες και τις πολιτικές μαριονέτες τους από πίσω του αμέσως...