Δευτέρα, Απριλίου 21

Στα Σκόπια ο γγ του ΝΑΤΟ

Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και τον υπουργό Άμυνας Λάζαρ Ελένοφσκι.

Ο κ. Σέφερ αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΝΑΤΟ να εντάξει στους κόλπους του την ΠΓΔΜ, μόλις βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας και να συστήσει στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να υπάρξει, το συντομότερο δυνατό, διευθέτηση της εκκρεμότητας της ονομασίας, έτσι ώστε η χώρα να ξεκινήσει, μαζί με την Κροατία και την Αλβανία, που έλαβαν ήδη πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, τις σχετικές συνομιλίες για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Σέφερ, στο πρόσφατο παρελθόν, επανέλαβε αρκετές φορές ότι το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στις σχετικές διαπραγματεύσεις για την διευθέτηση της εκκρεμότητας της ονομασίας, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, όμως επιθυμεί να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός στο ζήτημα αυτό, ο οποίος θα καταστήσει δυνατή την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία.

Πηγη:hri, dnevnik


Δεν υπάρχουν σχόλια: