Τρίτη, Απριλίου 15

Νίκη Μπερλουσκόνι

Ο ηγέτης της ιταλικής δεξιάς και θριαμβευτής των βουλευτικών εκλογών Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε απόψε τη νίκη του στην αναμέτρηση και τόνισε πως αναμένουν τους Ιταλούς ορισμένοι "δύσκολοι μήνες", κατά τη διάρκεια του μηνύματός του στο πρώτο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno. "Ναι, κερδίσαμε, κι αυτό δεν έπαψα να το επαναλαμβάνω καθ όλην τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας", τόνισε ο Μπερλουσκόνι, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο πρόγραμμα. "Πρόκειται να κυβερνήσω για πέντε χρόνια", τόνισε ο ίδιος, προαναγγέλλοντας "μήνες δύσκολους", που "θ απαιτήσουν μεγάλο θάρρος" από πλευράς των Ιταλών.

Το 45,47% των ψήφων συγκεντρώνει ο συνασπισμός της Δεξιάς με ηγέτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναντι 40,16% του πολυκομματικού κεντροαριστερού συνασπισμού υπό τον Βάλτερ Βελτρόνι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τμηματικά αποτελέσματα περίπου στο 20% των εκλογικών τμημάτων, με πηγή το υπουργείο των Εσωτερικών. Όπως διευκρινίζεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, τα ανωτέρω αποτελέσματα αφορούν 12.333 εκλογικά τμήματα. Κατά τις διήμερες εκλογές και για τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου λειτούργησαν, συνολικά,60.048 εκλογικά τμήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,f24

1 σχόλιο:

Xpapathan είπε...

Δυστυχώς οι Ιταλοί επέλεξαν να οδηγήσουν τη χώρα τους στα σκοτεινά μονοπάτια του φασισμού μέσα από την επιλογή του Μπερλουσκόνι.Ελπίζω τουλάχισοτν στην Ελλάδα να μην κάνουμε το ίδιο λάθοσ και επανεκλέξουμε τον Καραμανλή.Έτσι για το γαμώτο!!!