Τετάρτη, Μαΐου 28

O Τεμαχισμός της Αρκτικής

Κυβερνητικοί παράγοντες από την Ρωσία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ έχουν συνάντηση στη Γροιλανδία για συνομιλίες σχετικά με το εδαφικό καθεστώς της πολικής περιοχής.

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, το 25% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι θαμμένο κάτω από τους πάγους.

Η διένεξη για τα δικαιώματα εξερεύνησης εντάθηκε όταν το περασμένο έτος ένα ρωσικό ερευνητικό σκάφος έβαλε μια σημαία στο βυθό της θάλασσας στο Βόρειο Πόλο. Όλοι υποστηρίζουν ότι έχουν τα δικαιώματα της θάλασσας.

Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας μάλλον όμως θα έχει τον τελικό λόγο όσον αφορά τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και των συνόρων.

Πέρυσι, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που έβαλε τη σημαία της στον βυθό της Αρκτικής Θάλασσας στο Βόρειο Πόλο, την ιδία στιγμή οι ΗΠΑ έστειλαν το μεγαλύτερο Παγοθραυστικό τους στην περιοχή, ενώ και οι άλλες χώρες έχουν εχουν αναπτυξει τις δικές τους αποστολές.

Περιβαλλοντολόγοι και δημοσιογράφοι όμως προειδοποιούν, ότι εάν γίνουν παρεμβάσεις η ανθρωπότητα θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ πιο σημαντικά θέματα από αυτό της υφαλοκρηπίδας, η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών απειλών ίσως αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση

Πηγή: russia today

2 σχόλια:

NY ANNA είπε...

Να πω κάτι για το οποίο μπορεί να φανώ έως και γραφική;;; Λοιπόν πιστεύω πολύ απλά πως έτσι όπως συμπεριφερόμαστε, τέτοια "παράσιτα" που είμαστε πάνω στη ράχη της Γης (γιατί έτσι ακριβώς λειτουργούμε, με τους τρόπους που "εισχωρούμε" παντού, ακόμα και στα έγκατα) κάποια στιγμή αυτή θα μας βαρεθεί. Το +6, ένα βιβλίο που μιλά για την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας περιγράφει πολύ απλά πως αν τα επόμενα χρόνια το θερμόμετρο δείξει +6 εμείς απλώς δεν θα είμαστε εδώ για να το δούμε. Γιατί σε αυτούς τους βαθμούς ο άνθρωπος θα έχει εκλείψει. Πράγμα που σημαίνει πως η Γη θα μας έχει τινάξει από τη ράχη της και θα έχει επιτέλους επιστρέψει με την ησυχία της στα άστρα. Τόσο "απλά". Τα σέβη μου.

Ανώνυμος είπε...

Το +6, θα γίνει -6

little ice age