Τετάρτη, Μαΐου 21

Το θετικό δείγμα ανήκει στον Δρυμωνάκο

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, που θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη (28/5), κλήθηκε να απολογηθεί ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας μεθυλτριενολόνη, σε έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε στις 6 Μαρτίου, στο κολυμβητήριο του Γέρακα. Η ομοσπονδία ενημερώθηκε επισήμως σήμερα από τον ΕΣΚΑΝ για τα αποτελέσματα του ελέγχου του β΄ δείγματος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες στα εργαστήρια του ΟΑΚΑ και επιβεβαίωσε τα ευρήματα από την επανεξέταση του α΄ δείγματος.

Κατόπιν αυτού, η ΚΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, 21 Μαΐου 2008, κοινοποιήθηκε στην ΚΟΕ έγγραφο του ΕΣΚΑΝ (αρ. Πρωτ. 2600 / 21 / 5/ 2008) με το οποίο μας ενημερώνει ότι το Β΄ Δείγμα του ελεγχόμενου αθλητή του οποίου το Α΄ Δείγμα -στον επανέλεγχο- είχε βρεθεί αντικανονικό, ευρέθη ομοίως, κατά τον έλεγχο που έγινε στις 20/5/2008, στην ουσία Methyltrienolone.

Ο ελεγχόμενος αθλητής (από το ντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο είχε υποβληθεί στις 6/3/2008), είναι ο κολυμβητής Ιωάννης Δρυμωνάκος.

Κατόπιν των ανωτέρω το Δ.Σ της ΚΟΕ, ως το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο σύμφωνα με το νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς της Ομοσπονδίας, θα καλέσει τον αθλητή ως και κάθε άλλο εμπλεκόμενο με την ανωτέρω υπόθεση, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2008, για τον πειθαρχικό έλεγχο κ.λπ της υπόθεσης.

Με τα πιο πάνω δεδομένα, επιβάλλεται να γίνει σεβαστό και κατανοητό ότι, κανένα μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, μετέχων παράλληλα και ως μέλος του αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου που θα κρίνει την υπόθεση και για την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία δήλωση ή τοποθέτηση μέχρι περαίωσης της όλης πειθαρχικής διαδικασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομικός εκπρόσωπος του Δρυμωνάκου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να κηρυχθεί αντικανονική η διαδικασία επανεξέτασης του α΄ δείγματος, το οποίο αρχικά είχε βρεθεί αρνητικό, χωρίς να γίνει εξέταση για την συγκεκριμένη ουσία (μεθυλτριενολόνη). Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η πλευρά του αθλητή προσπάθησε με εξώδικο να αναβάλει το άνοιγμα του β΄ δείγματος, που τελικά πραγματοποιήθηκε χθες με εισαγγελική εντολή.

Εφόσον ο Δρυμωνάκος κριθεί ένοχος, θα χάσει τα μετάλλια που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (χρυσό στα 200μ. πεταλούδα με ρεκόρ Ευρώπης και ασημένιο στα 400μ. μικτή ατομική με πανελλήνιο ρεκόρ), καθώς και το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στα 400μ. μικτή ατομική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του Μάντσεστερ.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Δρυμωνάκου τόνισε, με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως ο πελάτης του σκέφτεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. «Ο αθλητής αποσύρεται από τους αγώνες και διατηρεί το δικαίωμα να εξασκήσει κάθε δικαίωμα για να υπερασπιστεί την τιμή του. Ποτέ δεν έχει πάρει εν γνώσει του απαγορευμένες ουσίες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μαυρομμάτης και συμπλήρωσε: «Είναι συναισθηματικά συντετριμμένος, δεν θα πάει στο Πεκίνο και σκέφτεται τη μόνιμη αποχώρηση από τους αγώνες.»

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: