Δευτέρα, Μαΐου 19

Αγροτική πολιτική και οι δήμοι της Ηλείας


Χωρίς αγροτική πολιτική οι περισσότεροι Δήμοι της Ηλείας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νομό Ηλείας, όπου ανακοίνωσε την έγκριση των έργων υποδομής στον αγροτικό τομέα, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013.

Στο δελτίο τύπου του υπουργείου πέρα από την εκσυγχρονισμό στα Αρδευτικά Δίκτυα Πηνειού – Αλφειού με αρχικό προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ, που είναι ένα έργο απαραίτητο να γίνει, διότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα δίκτυα έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες απώλειες νερού.

Από κι και πέρα βλέπουμε ότι το σύνολο των υπόλοιπων χρημάτων από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013 θα διατεθούν μόνο για έργα αγροτικής οδοποιας!

Αναπτυξιακά έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή στην ύπαιθρο φαίνεται να μην έχουν προγραμματιστεί ή οι δήμοι δεν έχουν αγροτική πολιτική.


Αυτό εύκολα αποδεικνύεται αν δούμε την απάντηση με αρ. πρωτ. 4608 που έδωσε ο Δήμος Σκιλλούντος σε πολίτη της περιοχής όταν ζήτησε να μάθει την αγροτική πολιτική του δήμου.

Ο Δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι « όσο αναφορά στον γεωργικό προγραμματισμό του δήμου μας δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς εννοείτε με αυτό, ώστε να σας απαντήσουνε συγκεκριμένα»


Μήπως το υπουργείο
Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να αναπροσαρμόσει την πολιτική του και να ζητήσει από τους δήμους διαφορετικό σχεδιασμό και υποβολή προτάσεων ώστε έτσι να υπάρξει παραπέρα ενίσχυση της ποιοτικής διάστασης της γεωργίας;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δικιο, όταν λεμε εργα οδοποιιας στους δημους ενοουμε ότι παιρνει τα λεφτα ο δημαρχος ριχνουν 5 κουβαδες χαλικι με κολητους που εχουν μηχανηματα κανουν εικονικα τημολογια και τρωνε τα λεφτα.

Ειμαι δημοτικος συμβουλος και ξερω τι γινεται

κπ