Παρασκευή, Μαΐου 23

Art Athina 2008

Με τη συμμετοχή 300 Ελλήνων και ξένων εικαστικών καλλιτεχνών και τουλάχιστον 44 γκαλερί, εγκαινιάστηκε χθες η Art Athina 2008.

Πρόκειται για την 14η διεθνή συνάντηση αιθουσών σύγχρονης τέχνης, η οποία φέτος χαρακτηρίζεται από την ανανεωμένη της διάταξη και το δυναμικό της περιεχόμενο.

Εκτείνεται σε 8.000 τετραγωνικά μέτρα στους ορόφους της HELEXPO επί της Κηφισίας, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία έως τις 25 του μηνός να έρθει σε επαφή όχι μόνο με τις ελληνικές γκαλερί, αλλά και με ευρωπαϊκές που δρουν δυναμικά στο χώρο των εικαστικών τεχνών, να στοχαστεί πάνω σε μεγάλου μεγέθους έργα και εγκαταστάσεις Βερολινέζων καλλιτεχνών, να έρθει σε επαφή με ένα πολύ ενδιαφέρον πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης που επιμελήθηκε η Μαρίνα Φωκίδη και τέλος, να γνωρίσει από κοντά τους καλλιτέχνες.

Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, κάνοντας λόγο για καταξιωμένο θεσμό που κάθε χρόνο επεκτείνεται, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με τις νέες τάσεις στα εικαστικά, εξασφαλίζοντας και προβολή της Ελλάδας. Ο κ. Λιάπης πρόσθεσε ότι το ΥΠΠΟ θα επιχορηγήσει την Art Athina με 200.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων.

Τον κ. Λιάπη ξενάγησαν στους χώρους η πρόεδρος της ART ATHINA Γιάννα Γραμματοπούλου, ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Αργυρού και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Χρήστος Σαββίδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


1 σχόλιο:

danah είπε...

αα.πολύ σημαντικό αρθρο για μένα=)..θα πάω!