Παρασκευή, Μαΐου 30

"Σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ"

4,5 χιλ. Γιατροί θα προσληφθούν έως το τέλος του 2009

Τον άμεσο διορισμό 850 νοσηλευτών ΜΕΘ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, αποτελεί κύρια προτεραιότητα για την κυβέρνηση η στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με το απαραίτητο νοσηλευτικό δυναμικό, για να μπουν σε πλήρη λειτουργία 147 εξοπλισμένες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής που δεν λειτουργούν, αλλά και να ενισχυθεί το προσωπικό σε πολλές άλλες.
Συνολικά, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, "850 νοσηλευτές διορίζονται με άμεσες διαδικασίες από τους κυλιόμενους πίνακες του ΑΣΕΠ για το σκοπό αυτό".

Ο κ. Καραμανλής, που δέχθηκε κριτική από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για μείωση του προσωπικού στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, είπε ότι μέχρι το τέλος του 2009 προχωρά η πρόσληψη περίπου 4,5 χιλ. γιατρών, πέρα από τον συνήθη προγραμματισμό.

"Καλύπτουμε έτσι την αδράνεια πολλών χρόνων και την ανυπαρξία ενεργειών που έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από το 1993" είπε ο κ. Καραμανλής, φέρνοντας ως παράδειγμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό, όπου "το 2004 υπήρχαν μόνο 294 ανεπτυγμένες κλίνες, ενώ σήμερα λειτουργούν 635"

Απαντώντας, ο κ. Καραμανλής για το δημοσίευμα της Καθημερινής που έκανε λογο για "γκρέμισμα" του ΕΣΥ, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου, και αφορούσε το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών, ο πρωθυπουργός είπε:

"Βάλαμε ψηλά τον πήχη, ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι βαθιά ριζωμένα στο χρόνο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις". To πόρισμα δείχνει αυτά που παραλάβαμε δείχνει τί κληρονόμησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πηγή: hri

3 σχόλια:

Νατασα είπε...

Ωραία και καλά τα λένε αυτοί, ή κάποιοι άλλοι
δεν έχει σημασία
Στο θέμα της υγείας η πληγή (στην Ελλάδα) είναι αλλού
Τι να τους κάνω όλους αυτούς που διορίζονται ή που σπουδάζουν
Ιατρική, όταν ξεχνούν τον όρκο τους
Καλησπέρα
_
( N13 http://monadika.blogspot.com/
Αν σε μπέρδεψα ίσως λίγο )

teacher dude είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Σωστή επισήμανση, όμως σ εαυτό το ζήτημα υπάρχει συνυπευθυνότητα.
v