Παρασκευή, Μαΐου 30

Διάσκεψη για το Περιβάλλον

Η Ελλάδα, αν και έχει μικρή συμβολή στη ρύπανση του πλανήτη, πρωτοστατεί στην παγκόσμια κινητοποίηση και τον διάλογο για τη βοήθεια των φτωχότερων και πιο ευάλωτων πληθυσμών που πλήττονται από τις κλιματικές μεταβολές, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ανοίγοντας τις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την "κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη ασφάλεια".

Υπενθύμισε, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα δια του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ήταν από τις χώρες που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της μονομερούς δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των ρύπων κατά 20% ως το 2020

Από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο υφυπουργός Παύλος Καλογιάννης, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκεται μέσα στους στόχους που θέτει το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Παράλληλα έκανε έκκληση να αλλάξει η νοοτροπία όλων μας, λέγοντας ότι ακόμα και μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή χωρίς να αλλάξει η ποιότητα της ζωής μας, μπορούν να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα στη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Η πρέσβης Καλής Θέλησης της ΟΥΝΕΣΚΟ κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αναφερόμενη τόσο στη σημερινή διάσκεψη όσο και στις πρωτοβουλίες που έλαβε η Ελλάδα στον ένα χρόνο που είχε την προεδρία στο Δίκτυο Ανθρώπινης Ασφάλειας, είπε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές "τοποθετούν την Ελλάδα στις χώρες που πρωτοστατούν στην παγκόσμια κινητοποίηση και τον παγκόσμιο διάλογο για το μεγάλο αυτό ζήτημα".

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους συνέδρους η παρουσίαση εκ μέρους του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας Μισέλ Ζαρό, γραφημάτων που έδειχναν το μέγεθος της κλιματικής αλλαγής. Θα χρησιμοποιήσουμε τα νέα κλιματικά δεδομένα στη λήψη των αποφάσεων, είπε ο κ. Ζαρό.

Το πρώτο μέρος της πρώτης ημέρας της διήμερης διάσκεψης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του αναπληρωτή διευθυντή του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων Τζον Πάουελ.

Πηγή: hri

2 σχόλια:

mirela είπε...

Καλημέρα εγώ θα έλεγα άλλα λόγια να αγαποιόμαστε εμείς τα επισημένουμε και καλώς γίνεται,αλλά το θέμα είναι ότι μένουν στα λόγια συζητήσεις δήθεν ενδιαφέροντος και ευαίσθησίες , και από όλα αυτά εφαρμόζεται ένα 10% από τους κραταιούς της εξουσίας. Δικαιολογούν έτσι το μισθό που τους πληρώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

H σχετική συζήτηση είναι καλό να γίνεται, για να προσλάβει όμως διαστάσεις και να έχει πιθανότητες επιτυχίας προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών
Η προσέγγιση που κάνει ο πολίτης σε πλήθος ζητημάτων είναι εγκυκλοπαιδική.
Ενώ το κάθε άτομο είναι μέρος του συστήματος δεν επιδρά στο σύστημα, ο ρόλος του είναι περιορισμένος, εκχώρησε δικαιώματα του, οι λόγοι είναι πολλοί.
Σήμερα πρέπει να γίνει ρύθμιση σχέσεων πολιτικών θεσμών- πολίτη. .
v