Κυριακή, Μαΐου 18

Το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Ηλεία


Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στη γειτονιά του, σε απομονωμένα πάρκα και αλσύλλια, στα περιθώρια δρόμων, σε εγκαταλειμμένες περιοχές, σε απομακρυσμένες παραλίες, σε ρέματα και χείμαρρους, ενώ και οι περισσότεροι κάδοι είναι πάντα ανοιχτοί βρώμικοι και με σκουπίδια εκτός κάδων.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του νομού Ηλείας είναι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σήμερα μάλλον έχει φθάσει στο πιο οριακό σημείο του.

Τα τελευταία δέκα χρόνια οι φορείς της Ηλείας δεν κατόρθωσαν να βρουν διέξοδο ενώ δεν προχώρησε η λύση χυτά, η λύση της τρια­νταφυλλιάς προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στην Αμαλιάδα, θεωρούν ότι το σχέδιο αυτό αποτελεί έγκλημα σε βάρος τής υγείας τών κατοίκων τής Αμαλιάδας, τού Καρδαμά, τής Κορυφής, τών Δουνεΐκων κλπ και θα λειτουργήσει σε βάρος τού Περιβάλλοντος, ενώ αυτές τις μέρες στην Αμαλιάδα έχουν τοποθετηθεί παντού αφίσες διαμαρτυρίας.

Με λίγα λόγια κανένας δεν θέλει τα σκουπίδια και κανένας δεν μπορεί να βρει η να επιβάλει λύση, ενώ οι πλανόδιες πολιτικές οδηγούν πάντα σε αδιέξοδα, αφού σε λίγο καιρό από τώρα θα αρχίσουν να έρχονται και μεγάλα πρόστιμα από την ΕΕ

Η καθαριότητα του τοπου είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας χωριστά, για να διατηρήσουμε τον τόπο μας καθαρό, για να δώσουμε στον τόπο μας την εικόνα που όλοι θέλουμε. Το σημαντικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η τήρηση ορισμένων εύκολων και απλών κανόνων που αρκούν για να κάνουν τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: