Δευτέρα, Μαΐου 5

10.000 νεκροί στη Μιανμάρ

Η στρατιωτική κυβέρνηση της Μιανμάρ ανέφερε 10 χιλιάδες νεκρούς, από τον κυκλώνα που έπληξε τη χώρα το Σαββατοκύριακο, και περίπου τρεις χιλιάδες αγνοούμενους (διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για προσωρινό απολογισμό). Σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της στρατιωτικής κυβέρνησης, Νιάν Ουΐν και προέβλεψε σαφώς "βαρύτερο" τελικό απολογισμό.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ ζήτησε ξένη βοήθεια -χρήματα και τρόφιμα.

Με ανέμους που η ταχύτητά τους ξεπερνούσε και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, ο κυκλώνας αργά την Παρασκευή σάρωσε εκτεταμένες παραλίες του Κόλπου της Βεγγάλης καταστρέφοντας την ούτως ή άλλως ευάλωτη υποδομή τους και απομονώνοντας τις πληγείσες περιοχές.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και χωρίς πόσιμο νερό εξαιτίας του καταστροφικού κυκλώνα.

Στο μεταξύ, διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεδριάζουν στην Μπανγκόκ για τον συντονισμό των ενεργειών τους ώστε να προσφέρουν όσον το δυνατόν ταχύτερα βοήθεια στους επιζήσαντες του φονικού κυκλώνα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

Αρκετά χωριά στα παράλια καταστράφηκαν ολοσχερώς, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Πηγή hri


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

sτις 15.000 οι νεκροί από τον κυκλώνα στην Ασία

Αγνοούνται 3.000 ενώ βυθίστηκαν 67 πλοιάρια

Τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Νάργκις που έπληξε τη Μιανμάρ, ενώ άλλοι 3.000 αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νιάν Ουίν. Μόνον στην πόλη Μπογκαλάι οι νεκροί είναι 10.000 περίπου.



Οπως δήλωσε ο Υπουργός, τα θύματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα, αφού οι Αρχές της χώρας ακόμη δεν έχουν κάνει καταμέτρηση στα απομονωμένα χωριά της πολιτείας Ιραουάντι, της περιοχής, που επλήγη περισσότερο από τον κυκλώνα.



Κατά τη διάρκεια του κυκλώνα βυθίστηκαν 67 πλοιάρια και μερικά φέριμποτ στους ποταμούς του Δέλτα, ενώ καταστράφηκαν και ορισμένα λιμάνια.