Τρίτη, Μαΐου 20

Αρχισαν οι Πανελλαδικές

Iκανοποίηση εκφράζουν οι περισσότεροι υποψήφιοι για τα θέματα που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, γενικής παιδείας, που εξετάζονταν σήμερα.

Η επιτροπή επέλεξε ενα απόσπασμα απο το βιβλίο "Δοκιμές" του Γιώργου Σεφέρη που αναφέρεται στην παράδοση. Οι εξεταστές ζήτησαν απο τους μαθητές να γράψουν τις απόψεις τους στο εξής θέμα: "Ο Δήμος σας διοργανώνει μια εκδήλωση με θέμα την παράδοση. Ως εκπρόσωπος της μαθητικής σας κοινότητας, αναλάβατε τη σύνταξη ενός κειμένου που θα εκφωνηθεί στην εκδήλωση. Σ΄αυτό να αναφέρετε τις αιτίες για τις οποίες πολλοί νέοι σήμερα έχουν απομακρυνθεί απο την παράδοση και να προτείνετε τρόπους επανασύνδεσής τους με αυτήν". Οι μαθητές θα πρέπει να αναπτύξουν τις απόψεις τους σε 500-600 λέξεις, και το άριστο γραπτό θα βαθμολογηθεί με 50 μονάδες.

Οπως είπαν καθηγητές και το θέμα ήταν μέσα στη διδακτέα ύλη και οι ερωτήσεις ήταν σαφείς και κατανοητές.

Στις φετινές Πανελλαδικές θα συμμετάσχουν 94.600 υποψήφιοι (κατηγορία 90%) με τις θέσεις των εισακτέων να ανέρχονται σε 70.701. Συνολικά, για όλες τις κατηγορίες, οι εν δυνάμει υποψήφιοι φτάνουν τους 146.100 και οι θέσεις που αντιστοιχούν είναι 86.736.

Δεν υπάρχουν σχόλια: