Παρασκευή, Μαΐου 23

Η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

Επίσκεψη στο νέο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Το νέο κτήριο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη.

Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στο νοσοκομείο, επισκέφθηκε μονάδες με ασθενείς και αφού ενημερώθηκε από τον διοικητή του 424 ταξίαρχο Χαράλαμπο Φρόνη μίλησε σε συγκέντρωση του προσωπικού. Αναφέρθηκε στους λόγους που επέβαλαν τη μετεγκατάσταση του 424, ενώ για το παλιό κτίριο, που έχει χαρακτηριστεί αρχιτεκτονικό μνημείο, είπε ότι θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τρόπο που προσιδιάζει στην ιστορία και το χαρακτήρα του.

"Ανταποκρινόμενοι στο χρέος μας έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων, προχωρούμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες που τις στελεχώνουν. Από την 1/1/2008 έχει μπει σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που, αυτομάτως βέβαια, επιφέρει αυξήσεις και στις συντάξεις των αποστράτων", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

"Η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Η επένδυση της πολιτείας σε νέες πολιτικές και υποδομές υγείας είναι δείκτης κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, στον τρέχοντα προϋπολογισμό, οι δαπάνες για την Υγεία είναι αυξημένες κατά 9,4%, ενώ το νέο σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ έχει ως στόχο τη θωράκιση της διαφάνειας και την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε ετήσια βάση. Ακόμη, προχωρά ο εκσυγχρονισμός υφισταμένων δομών υγείας και η κατασκευή νέων νοσοκομείων, εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στην Αττική, την Περιφέρεια. Με τη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, με τη δημιουργία υποδομών - νοσοκομείων, κέντρων υγείας και κέντρων υγείας αστικού τύπου - αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Στόχος οι νέοι να μείνουν στην περιφέρεια"

Την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψη του στις Πρέσπες, όπου εγκαινίασε πρότυπη μονάδα τυποποίησης και διαλογής φασολιών, του αγροτικού συνεταιρισμού «Πελεκάνος».

Κάτοικοι της περιοχής με παραδοσιακές ενδυμασίες υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό και Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα.

Ο δήμαρχος Πρεσπών Λάζαρος Ναλπαντίδης τόνισε ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας δίνει νέα πνοή στην ακριτική αυτή περιοχή του νομού Φλώρινας και ανακήρυξε τον Κώστα Καραμανλή επίτιμο δημότη του Δήμου Πρεσπών.

Πριν πέντε χρόνια οι παραγωγοί φασολιών των Πρεσπών είχαν αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα διάθεσης του προϊόντος και νέοι, κυρίως, άνθρωποι ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτής της πρότυπης μονάδας.

«Ο συνεταιρισμός σας, χωρίς ίχνος υπερβολής, δείχνει το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλες και όλοι, όσοι νοιαζόμαστε πραγματικά - και όχι μόνο στα λόγια - για το μέλλον του αγροτικού τομέα στην πατρίδα μας», τόνισε σε ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Χαίρομαι πραγματικά, γιατί διαπιστώνω ότι εδώ, στη μεθόριο, τόσο μακριά από το κέντρο, αποδεικνύετε με τις πράξεις σας, με τα έργα σας, ότι ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε πειστικά στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο, είναι να αλλάξουμε αντιλήψεις, να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάξουμε πρακτικές. Να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το χθες. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα».

Πηγή: hri


Δεν υπάρχουν σχόλια: