Πέμπτη, Μαΐου 8

Δημόσια Διοίκηση και Διοικητική Μεταρρύθμιση

Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος για τη Δημόσια Διοίκηση και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι στην προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας δρομολογήθηκε η πορεία εκτέλεσης του ειδικού επιχειρησιακού που αφορά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αλλά και στην ενίσχυση της δομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε, ότι ξεκινούν οι συνεδριακές διαδικασίες και στην ΕΝΑΕ και στην ΚΕΔΚΕ, οι οποίες αφορούν το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχετίζονται και με τη διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία πρόκειται να κάνουμε διαμορφώνοντας ΟΤΑ που είναι ισχυρότεροι και οικονομικά πιο εύρωστοι.

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν αυτά τα δυο συνέδρια και θα υπάρχουν θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και θα υπάρξει η τελική θέση της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της ενοποίησης νομαρχιών και δήμων.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι θα εκθέσει τις βασικές γραμμές της κυβέρνησης στο συνέδριο της ΕΝΑΕ, σημειώνοντας ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία που θα ακολουθηθεί, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου που θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση ώστε μετά το φθινόπωρο να κατατεθεί στη Βουλή.

Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι μια μεγάλη θετική πρόκληση για τη δομή του κράτους και για την ίδια την κοινωνία, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι έχει τεράστια σημασία η καλή της προετοιμασία.

Το παρελθόν απέδειξε -όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε πρόχειρες κινήσεις- ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν οδήγησαν πουθενά και έβλαψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγήν αυτή η τακτική και γι'αυτό με προσεκτικά βήματα σε συνεννόηση και χωρίς αντιπαραθέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ετοιμάζουμε αυτή τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία δρομολογεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος.
Πηγή:ana

Δεν υπάρχουν σχόλια: