Τετάρτη, Μαΐου 14

Το ζήτημα των ζωοτροφών στην Ηλεία


Δεν μπορεί το Υ. Αγροτικής Ανάπτυξης να στείλει επιπλέον χρήματα επειδή η Νομαρχία Ηλείας δεν έχει στείλει αναλυτικές καταστάσεις των κτηνοτρόφων στους οποίους διανεμήθηκαν.


Σύμφωνα με τα όσα είπε στη βουλή χθες βράδυ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
στο Νομό Ηλείας για ζωοτροφές εστάλησαν 3.085.000 ευρώ.

Τα χρήματα εστάλησαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών.


Εν συνεχεία, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προμηθεύτηκε ζωοτροφές και τις διένειμε στους κτηνοτρόφους.

Πέραν αυτών, σημαντικές ποσότητες ζωοτροφών, αλλά και χρηματικά ποσά για αγορά ζωοτροφών εστάλησαν από την ΑΤΕ και από ιδιωτικούς φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς, τόσο μέσω την Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όσο και μέσω των πυρόπληκτων δήμων.

Προκειμένου να προχωρήσει σε κατανομή συμπληρωματικών ποσών, απαιτείται πρώτον, να αποστείλουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στοιχεία που ζητήθηκαν επανειλημμένα με έγγραφά.


Από τον Οκτώβριο του 2007 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στέλνει έγγραφα και ζητά στοιχεία, πώς έγινε η κατανομή και ποιοι πήραν έως το Μάιο του 2008, σχετικά με τα παραστατικά αγοράς ζωοτροφών και τις αναλυτικές καταστάσεις των κτηνοτρόφων στους οποίους διανεμήθηκαν, προκειμένου να γίνει συσχετισμός των ζωοτροφών με τον αριθμό των ζώων που έχει ο κάθε κτηνοτρόφος, ο οποίος προμηθεύτηκε δωρεάν ζωοτροφές.


Τα στοιχεία, που, ζητήθηκαν από το Υπουργείο, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι πραγματοποιηθείσες δαπάνες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Οικονομικών, όμως, μέχρι στιγμής
δεν έχουν σταλεί τα στοιχεία τα οποία ζήτησε το υπουργείο.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω μαγαζί με ζωοτροφές κλείσαμε από τότε
με ποια κριτήρια και από πού έκανε τις αγορές ο νομάρχης;
EKANE ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Η Νομαρχία είναι “εκτροφείο” τέτοιων καταστάσεων για αυτό έχει τέτοια χάλια ο νομός.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ

ΠΕΡΑΣΑΝ 3 Κ.Π.Σ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ



ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο νομάρχης, θέλοντας να στηρίξει την άποψή του ότι η κατάσταση στον νομό είναι «πάρα πολύ δύσκολη έως τραγική», είχε δηλώσει παλιότερα:

Η βοήθεια στους κτηνοτρόφους με ζωοτροφές έχει σταματήσει και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για το μέλλον της κτηνοτροφίας στον νομό Ηλείας
yz