Τετάρτη, Μαΐου 7

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΦΛΟΚΑ

Κατά του ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ στρέφονται εκατοντάδες κάτοικοι του Δ. ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ, και της ΟΛΥΜΠΙΑΣ, αιτία είναι η κατασκευή του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού φράγματος φλόκα.

Η κατασκευή του εν λόγω έργου κρατάει εδώ και ένα περίπου μήνα τη γέφυρα κλειστή, ενώ δεν θα αλλάξει κάτι μέχρι την ολική κατασκευή του έργου σε ένα περίπου χρόνο.

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αλλά και αγρότες να αναγκάζονται καθημερινά να πηγαίνουν στην εργασία τους μέσω πύργου κάνοντας 80 κμ παραπάνω.

Το ζήτημα είναι τον τελευταίο καιρό μοναδικό θέμα συζήτησης στα καφενεία περιοχής, ενώ αρκετοί καταγελούν ότι τηλεφώνησαν στη ΝΟΜΑΡΧΙΑ να διαμαρτυρηθούν και οι υπεύθυνοι τους έκλεισαν το τηλέφωνο!

Τώρα σκέφτονται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη κάνοντας για αρχή ασφαλιστικά μέτρα για το αυθαίρετο κλείσιμο του δρόμου.

Ταυτόχρονα αρκετοί κάτοικοι στην περιοχή τόνισαν την ανάγκη κατασκευής νέας γέφυρας στο Αλφειό ποταμό που θα συνδέσει την Ολυμπία με την Κρεστενα στο ύψος των Μακρισιων.

Η κατασκευή της λένε θα είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, ενώ αποτελεί αίτημα της ευρύτερης περιοχής από το 1950, ενώ θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα οδικής διέλευσης της Ολυμπίας προς τη θάλασσα.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι από την Ολυμπία κάθε μέρα κάνω 90 κμ να πάω στη δουλεία μου στην κρεστενα.

Το έργο θα μπορούσε να γίνει χωρίς να κλείσει ο δρόμος.

Θέλουν να γλιτώσουν χρήματα και ταλαιπωρούν τον κόσμο

alfeios είπε...

Μεσα σε 3 χρόνια το 1990 - 1993 η Νεα Δημοκρατία και ο βουλευτης της ο Κορκολόπουλος, πρόλαβαν και εφτιαξαν γεφυρα στα Άσπρα Σπίτια - Τρυπητη, χωρίς δρομους και απο τις δυο πλευρες για να περνανε μερικες εκατονταδες γιδια, και δεν εφτιαξαν στα Μακρίσια για να συνδεσουν την Αρχαία Ολυμπία με όλη τη Νοτια Πελοπόννησο και τη θάλασσα.