Τετάρτη, Μαΐου 28

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 40000 νέους

"Μια αρχή, μια ευκαιρία"

Πεντάμηνη απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με μισθό και ασφάλιση για 40 χιλιάδες νέους, παρέχει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ "Μια αρχή, μια ευκαιρία".

Για δράση μεγάλης κλίμακας, σημαντική για τους νέους ανθρώπους, έκανε λόγο η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά παρουσιάζοντας το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα αφορά 40.000 νέους που δεν έχουν κατορθώσει να κατοχυρώσουν εκπαιδευτικά προσόντα, εγκαταλείποντας νωρίτερα το σχολείο. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα θα αφορά:

- Απόκτηση πρώτης επαγγελματικής εμπειρίας: Πρόκειται για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας έξι μηνών με τον κατώτατο μισθό και ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

- Επιμόρφωση στην πληροφορική: Πρόκειται για σεμινάρια εκατό ωρών με αμοιβή έξι ευρώ ανά ώρα.

- Επαγγελματικός προσανατολισμός ή τεχνικές αναζήτησης εργασίας: Πρόκειται για σεμινάρια 60 ωρών με αμοιβή δέκα ευρώ ανά ώρα.

Η κα Πετραλιά χαρακτήρισε το πρόγραμμα "καινοτόμο και σημαντικό", σημείωσε την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης και δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παλεύει και θα παλεύει για την συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Πηγή: hri



8 σχόλια:

FredMJG είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

αρκετά σωστό το πρόγραμμα, ενώ παρέχει και ασφαλιστική κάλυψη

Ανώνυμος είπε...

καλό θα είναι να τους επιδοτήσουν να τελειώσουν και το σχολειό,τόσα προγράμματα έχει το υπουργείο παιδείας

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που αναφέρεις είναι σωστό, τελειώνει το πρόγραμμα σε 6 μήνες τι θα κάνουν; Για να βρουν εργασία πρέπει να έχουν τελειώσει το σχολείο.
Πολύ σωστή παρατήρηση. Αυτονόητα πράγματα

Lisa Gustafsson είπε...

Hi agen!

Just after I wrote to you I remembered the Google-Translate. It's a service that works pretty well! It's very interesting to read your blog. Obviously your interests are politics am I right or wrong? I'm going to read your blog with Goggle-Translate and have a nice time :)

//Lisen

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Neoi.N.Ilieias. Ευχαριστώ που πέρασες κι από εμένα. Ωραίο το blog, μου αρέσει αυτή η πολιτική χροιά.

Ανώνυμος είπε...

Δεσμεύθηκαν 11 τόνοι ηλιέλαιo



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, για την ανεύρεση και απόσυρση από την αγορά του συνόλου ραφιναρισμένου ή ακατέργαστου ηλιελαίου ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης και του βαθμού επιμόλυνσης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έως χθες από τα συνεργεία ελέγχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, κατεγράφησαν και αποσύρθηκαν πάνω από ένδεκα (11) τόνοι ηλιελαίου σε αποθήκες τροφίμων, super markets και εμπόρων - προμηθευτών, ενώ ελάχιστες ποσότητες βρέθηκαν στα ράφια καταστημάτων τροφίμων.
Οι ελεγκτές της Νομαρχίας μετά από σχετικές οδηγίες του Ε.Φ.Ε.Τ., του αρμοδίου κρατικού φορέα ελέγχου τροφίμων, ελέγχουν επίσης και τις κουζίνες χώρων εστιάσεως (εστιατόρια, ταβέρνες), αλλά και κάθε συναφή δραστηριότητα τροφίμων.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε διατροφική απειλή.

ΤΟΥΡΝΟΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για τους Προσκόπους η από την ιστοσελίδα:www.sep.org.gr η από τους Προσκόπους του Νομού Ηλείας