Τρίτη, Μαΐου 27

Πρόταση ΣΑΡΚΟΖΙ για κατάργηση του Ευρωπαϊκού φόρου στο πετρέλαιο

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε την αναστολή τoυ Ευρωπαϊκού φόρου προστιθέμενης αξίας για το πετρέλαιο ώστε να καταπολεμηθεί η άνοδος της τιμής της βενζίνης και για να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν την άνοδο της τιμής.

"θα θέσω το ερώτημα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αν η τιμή του πετρελαίου συνεχίσει να αυξάνει, να αναστείλουμε την επιβολή ΦΠΑ επί της τιμής του πετρελαίου," είπε ο Σαρκοζί σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Οι Γάλλοι καταναλωτές πληρώνουν περίπου 19,6 % του Ευρωπαϊκού ΦΠΑ επί της τιμής του πετρελαίου, η οποία, είπε, έχει διπλασιαστεί.

Ο Σαρκοζί πρότεινε να καθορίζεται ανώτατο όριο για το φόρο, με βάση την τιμή του βαρελιού, ενώ εκτίμησε ότι το πετρέλαιο ίσως συνεχίσει να αυξάνεται.
Η Γαλλία πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο

Πηγή: france24

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ κι ο Τιτανικός ...γκαζώνει ...
Ας βάλουμε τα παιδιά στις βάρκες τής δοκιμασμένης και αποσιωπημένης Συμφιλιωτικής Αυτάρκειας, πριν από την αυριανή ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των σημερινών, τελευταίων ιερατείων, κατά το παράδειγμα των προτύπων τους φαραώ, Ρωμαίων, Μάγια κοκ, όπως φαίνεται στο βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=dXSHtsOztRk
Το μέλλον μας εξαρτάται κυρίως από μας κι όχι από τα σκιάχτρα!
Είμαστε ευγνώμονες στους ιστοχώρους που φιλοξενούν παρόμοιες φιλειρηνικές προτάσεις, τις οποίες τα πανικόβλητα ιερατεία και τα ΜΜΕ τους αποσιωπούν εγκληματικά, αν και όχι αιώνια!