Κυριακή, Μαΐου 11

Χωρίς καύσιμα η Ηλεία


Σοβαρότατα προβλήματα έχει προκαλέσει η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, που σήμερα κλείνει μια εβδομάδα, καθώς πάνω από το 80% των πρατηρίων υγρών καυσίμων, σε Αττική και περιφέρεια, έχουν «στεγνώσει», κυρίως από αμόλυβδη βενζίνη και ντίζελ κίνησης

Στα πρατήρια υγρών καυσίμων της πόλης του νομού σημειώθηκε το αδιαχώρητο από εκατοντάδες οδηγούς που θέλησαν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους για να είναι σε θέση να μετακινηθούν τις επόμενες ημέρες.

Κοντά σε αυτούς και οι επαγγελματίες διαφόρων κλάδων ( αγροτικά, εμπορικά) που ανεφοδιάζονται με μεγάλες ποσότητες καυσίμων για να μπορέσουν να δουλέψουν όσο διαρκεί η απεργία των βυτιοφόρων.

Στο 90% των πρατηρίων της πόλης του πύργου έχει βάλει λουκέτο λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ από τα υπόλοιπα ορισμένα διέθεταν μόνο κάποια συγκεκριμένα καύσιμα που είχαν ακόμα αποθέματα.

Οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων επιμένουν στο αίτημα τους για περεταίρω αυξήσεις στα κόμιστρα. Ζητούν αύξηση 13% ενώ το Υπουργείο τους έχει δώσει 5%.

Εκτός όμως από τα βενζινάδικα, ελλείψεις αρχίζουν να σημειώνονται και στην υπόλοιπη αγορά, καθώς συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, που ζητούν αυξήσεις πάνω από 10%, λόγω αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Η Κρίση ενδέχεται να επιδεινωθεί αν επαληθευτούν τα σενάρια που θέλουν το πετρέλαιο στα 200.ΔΟΛΑΡlΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: