Τρίτη, Μαΐου 13

Συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε ήδη και βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος και της Αμερικανικής Δασικής Υπηρεσίας σε θέματα διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών.

Η τελική συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε την Παρασκευή από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα και τον Διευθυντή Εναέριων Μέσων και Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών της Δασικής Υπηρεσία των ΗΠΑ .Τομ Χάρμπουρ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η συνεργασία των δύο υπηρεσιών θα αφορά στους εξής τομείς:

Πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών με εναέριο συντονισμός ή και με τη χρήση επίγειων τακτικών. Διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτίων των πυρκαγιών, περιορισμό των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών, συστήματα άμεσης επέμβασης και βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε όλα τα επίπεδα για την ενίσχυση των διαδικασιών διαχείρισης των πυρκαγιών και της επιχειρησιακής δράσης των δύο υπηρεσιών.

Η συνεργασία που είχε σαν αφορμή της καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού σε Ελλάδα και Αμερική, έχει ήδη αρχίσει με την πραγματοποίηση σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων σε στελέχη του ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς βρισκόμαστε και πάλι στο κατώφλι της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή: hri


Δεν υπάρχουν σχόλια: